И Борисов отказа подкрепа на Пеевски за втория мандат

И Борисов отказа подкрепа на Пеевски за втория мандат

Отказ за преговори за съставяне на правителство с втория мандат дадоха и от ГЕРБ-СДС. В писмо до ДПС председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов препотвърди позицията на коалицията, че няма да подкрепи втори мандат при никакви условия. Решението на партията остава непроменено и по отношение на третия мандат.  

Отговорът на Борисов идва по повод писмените покани, които председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски изпрати до политическите сили в 50-ото Народно събрание, без "Възраждане", за да лазбере от тях какво мислят за втория мандат за кабинет, който предстои да бъде връчен на Движението за права и свободи като втора политическа сила.

„Оценяваме Вашите усилия като втора политическа сила да съставите кабинет в рамките на 50-ото Народно събрание, но различията и противопоставянето между парламентарните групи не създават необходимата база за съставяне на стабилно правителство. Разчитаме на политическа зрялост в предстоящата предизборна кампания като предпоставка за съставяне на правителство в следващото Народно събрание“, се казва в писмото на Бойко Борисов. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ