Кирил Петков за отхвърлената декларация на ПП: Не ме е яд. Това е реалността

Кирил Петков за отхвърлената декларация на ПП: Не ме е яд. Това е реалността

Кирил Петков за отхвърлената декларация на ПП: Не ме е яд. Това е реалността

Вчера ни казаха – тези приоритети не искаме да ги дискутираме. Не ме е яд. Това е реалността. Уважение към БСП, защото те казаха, че не са съгласни с политиките за войната в Украйна. Нямаме проблем с това хора да не се съгласяват с нас, но да го заявят. Това зави в ефира на bTV съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков по повод декларацията на ПП, която беше отхвърлена вчера в Народното събрание.

"Сложихме основните политики, приоритети и неща, които смятаме, че трябва да се случат в България. Това, което вчера видяхме, че няма нито един коментар, изказване или въпрос. Огледах се и като видях, че няма въпрос или критика, се усетих, че много от хората в сградата не са там заради тези политики", добави той. 

В понеделник "Продължаваме промяната" ще върне втория мандат на президента Румен Радев, след което се очаква да се пристъпи и към връчването на третия мандат.

Относно третия мандат от ППдават заявка, че ще разговарят по политики, но не виждат голяма вероятност той да бъде реализиран. "Нека видим президентът на кого ще го даде. Ние сме готови да говорим с всеки за политики. Готови сме да предадем декларацията като основа на следващите. Ние се движим от ценности и приоритети. Не сме готови да правим договорки. Имахме дълъг разговор с президента Радев в началото на година. Той имаше критики, но беше разговор за бъдещето на държавата. Когато не сме съгласи с нещо, си го казваме", посочи Петков.

"Скъпи шарлатани, не забравяйте, че в живота освен лъжи за "Капитан Андреево" и за мафиоти, има и хумор. Нека се посмеем заедно", написа в профила си във Фейсбук лидера на "Има такъв народ" Слави Трифонов, като сподели "Песен за Лена". 

Петков коментира действията на Трифонов с думите: "Това е човек, който е в свободно падане. Той се провали като шоумен, като политик, свали си собственото правителство, гласувайки с ДПС и ГЕРБ. Да замахваш към жена – тя е много силна, няма да ѝ повлияе. Здравите сили в обществото са там. Обществото удари шумен шамар обратно към Слави и му каза – ти ставаш една празна опаковка, която ще отиде в кошчето на историята". По думите на Петков, "Продължаваме промяната" се е обединила зад Лена Бориславова.

Кирил Петков призова всички опоненти на ПП да дават всичко, което ги притеснява, на ДАНС и прокуратурата. "Това не ни притеснява, а изчиства теренът", категоричен е съпредседателят на "Продължаваме промяната". 

Според него последните три месеца са били прекарани "в обяснения по фалшиви твърдения с голяма повторяемост". Ние сме се преборили да няма пълно затваряне на централите. Потенциално може да се поиска дерогация заради войната. Нашата теза е, че ако се направи заедно с Гърция и Румъния и те кажат, че е важно за региона, трите страни имат шанс", обясни Кирил Петков. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ