Константинова: Уверени сме, че ще спечелим изборите

Константинова: Уверени сме, че ще спечелим изборите

Константинова: Уверени сме, че ще спечелим изборите

От "Продължаваме промяната" сме абсолютно уверени, че ще спечелим изборите. Това заяви в ефира на Нова телевизия вицепремиерът по ефективно управление в оставка Калина Константинова. 

"Предвид факта колко бързо стартира всичко миналото лято, колко неподготвени бяхме, неопитни в това, което ни предстои, кампания не бяхме правили. И на мускул, ентусиазъм и любов към каузата успяхме да спечелим изборите. Сега сме доста обиколки напред", подчерта тя.

На въпрос дали ПП ще се яви на вота самостоятелно, или с „Демократична България”, Константинова каза: "Такова категорично решение не е взето. Реалността е, че ние сме коалиционни партньори, които вече трети пореден път в рамките на седем месеца са препотвърдили своята обща програма и визия", уточни Константинова.

Според вицепремиера не се е разбрала "революцията", която се е случила около доставките на синьо гориво. "Заварихме една близо 100% зависимост от руския газ и от "Газпром". Това, което се случва днес, е че имаме конкурентен пазар и България има свободата на доставчици, които са по-евтини", отбеляза тя.

Константинова смята, че са показали пътеки как може да се осигури газ, който е на алтернативни и по-добри потенциални цени, а не да бъдем зависими от един "несигурен доставчик". "Цяла Европа е полудяла от факта, че не може да разчита на договорите, които не се изпълняват. За да имаме самостоятелност, трябва да вкараме конкуренция и да имаме алтернативи. Защото няма как да зависим от един доставчик и от Путин, който води икономическа война през газа", допълни вицепремиерът.

Тя засегна и темата за седемте танкера със синьо гориво, което кабинетът "Петков" е осигурил. "Те спокойно ще помогнат на България да премине през зимата, на цени с 30 долара по-ниски от средноевропейските", уточни Константинова. И посочи, че служебното правителство трябва да осигури инфраструктурата.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ