Мустафа Карадайъ: Оставката на Гешев е личен избор

Мустафа Карадайъ: Оставката на Гешев е личен избор

Мустафа Карадайъ: Оставката на Гешев е личен избор

Оставката на главния прокурор Иван Гешев е личен избор. Това заяви в кулоарите на парламента лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ по повод изявлението на главния прокурор, че няма да подава оставката си, а ще изкара до края своя мандат. 

"Когато сме говорили за реформи в съдебната система, когато е имало политически оценки към други независими органи и власти в държавата, чието разделение е гарантирано от Конституцията, нашата позиция винаги е била принципна и винаги сме се опитвали да подредим темата съгласно Конституцията. Има разделение на властите. Тук не става въпрос за персонални оценки", заяви Карадайъ.

ДПС не е органът, който ще се произнася, категоричен е той. "Ние сме онези обаче, които трябва да направим съдебната реформа, включително с промени в Конституцията. Компетентният орган е Висшият съдебен съвет, а Народното събрание определя правилата и законите и избира част от ВСС. Всичко друго е опити за внушение и неправилна интерпретация", посочи лидерът на ДПС.

Според Мустафа Карадайъ е задължение на главния прокурор периодично да се явява в Комисията по правни въпроси и в зала в Народното събрание за изслушване. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ