България

Политика

|

Общество

|

Николай Денков: ПП-ДБ няма готовност да обсъжда имена за състав на кабинет

Николай Денков: ПП-ДБ няма готовност да обсъжда имена за състав на кабинет

Николай Денков: ПП-ДБ няма готовност да обсъжда имена за състав на кабинет

ПП-ДБ няма готовност да обсъжда имена за състав на кабинет, но ще изготви управленска програма и ще я предложи за обсъждане с другите политически сили в парламента като започне с ГЕРБ-СДС. Това заяви пред журналисти в кулоарите на парламента съпредседателят на ПГ на "Продължаваме промяната – Демократична България" акад. Николай Денков. 

"Това, което ние ще направим, е да подготвим такава програма и да обсъдим с другите парламентарните групи. Разбира се, ще започнем с ГЕРБ-СДС като най-голяма парламентарна група, за да видим дали може да получим съответната подкрепа", коментира Денков.

Ясно е, че гласуването върви в комплект със структура, състав на Министерския съвет и програма на Министерския съвет, така че това е програмата на МС, добави той.

"Ако тръгнем към реализация на варианта, който беше предложен на лидерската среща с ГЕРБ-СДС, това ще бъде програмата, която ще изпълнява МС", каза Денков и уточни, че не се притеснява за срока за изготвянето ѝ, а за процеса на обсъждането с другите парламентарни групи. "Нека да минем през обсъждане в коалицията. Има и плюсове, и минуси във двата варианта. Има нагласа, че може да предложим така, както беше обсъдено на лидерската среща кабинет, но няма никаква готовност да се обсъждат имена", подчерта той. 

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ