Кирил Петков съди Борисов за 500 хил. лв.

Кирил Петков съди Борисов за 500 хил. лв.

Кирил Петков съди Борисов за 500 хил. лв.

Бившият премиер Кирил Петков ще съди предшественика си Бойко Борисов за половин милион лева. Искът е заради коментари на лидера на ГЕРБ за посредници при купуването на природен газ.  Жалбата е била внесена лично от Петков в Софийски районен съд и е за клевета, предаде БНР.

"Омръзна ми да му слушам всичките лъжи – за посредници, за комисионни, всякакви клевети. Време е да спрем тези лъжци с техните мутренски похвати", заяви Петков. ГЕРБ лансират тезата, че България продължава да купува руски газ, но през посредници. Според тях така цената на суровината се увеличава с около 30%, а тези средства отивали като комисионни в офшорни фирми, свързани с "Продължаваме промяната".

"Тези хора продължават да лъжат, затова ние ще спрем това движение от тяхна гледна точка", заяви Петков. В деня, в който съдът окончателно обяви ареста на Борисов  за незаконен, наследникът му на поста коментира, че задържането било само началото.

"Неговият арест е само първата стъпка, много хора са разочаровани, че той е още на свобода", коментира Петков. По-рано лидерът на ГЕРБ обяви, че решението за ареста му било взето по време на оргия в Министерския съвет. "Те са знаели, че е незаконно! Те са знаели, че е произвол! Това решение е взето на една оргия с много уиски, бяло вино, пици на кристали... И заря поръчали! С единствена задача да ме извлекат, пред децата, с белезници, знаейки 100%, че извършват незаконни действия. И тези хора, които видно са корумпирани, са се захванали да правят съдебна реформа!", каза Борисов на партиен брифинг днес.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ