Василев: Все още нямаме 121 депутати

Василев: Все още нямаме 121 депутати

Василев: Все още нямаме 121 депутати

Към този момент нямаме 121 гласа подкрепа за нов кабинет. Това заяви пред журналисти министърът на финансите в оставка и кандидат за премиер Асен Василев.

Той обясни, че ако не бъде събрана нужната подкрепа, няма смисъл да бъде представян състав на кабинет и да се гласува в Народното събрание. „Правителство на малцинството в такъв парламент няма как да бъде устойчиво и отговорно управление на страната“, добави министърът на финансите в оставка, като уточни, че персонален състав на кабинета не е коментиран.

„Управленската програма в момента върви на финални консултации с депутатите. Очакваме днес по-късно следобед да я направим публична“, каза Василев.

Tой подчерта, че са заложени две законодателни задачи преди излизането на депутатите в лятна ваканция.

„Едното е да се извършат структурните реформи, които бяха заложени още в коалиционното споразумение. Второто е да се приеме закона за КПКОНПИ и избирането на Бойко Рашков като председател на комисията“, добави Василев.

Той отговори и на коментара на председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов, който по-рано днес заяви, че Министерство на финансите е блокирало парите на руското посолство у нас.

„С изказването си Тошко Йорданов отново е излъгал и депутатите и българския народ. Няма запорирани сметки. Има превод към руското посолство, който попада директно под санкциите на Европейската комисия. Руското посолство е поискало дерогация, тоест България да отмени санкциите за този превод. Дерогацията в момента се консултира Европейската комисия и когато получим становище за този конкретен превод, ще предприемем мерки. Те твърдят, че преводът е за заплати на стойност 890 хил. долара. Няма запорирани сметки. Нищо не е направено изрично от българската държава, това е автоматично действие по силата на санкциите“, каза Василев.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ