Анджелина Джоли се опълчи срещу сръбските медии

Анджелина Джоли се опълчи срещу сръбските медии

Анджелина Джоли се опълчи срещу сръбските медии

Анджелина Джоли изпрати официално писмо до Асоциацията на сръбските журналисти, в което изказва остро своето недоволство от факта, че нейният дебютен филм „В земя на кръв и мед“ се представя за „антисръбска пропаганда“, съобщи британският вестник „Телеграф“.

Холивудската звезда допълва, че в лентата никъде не се твърди, че „300 000 души са умрели по време на конфликта“. Освен това отрича някога да е казвала, че е искала премахването на Република Сръбска, както местните медии твърдят в обширните си кампании, насочени срещу „В земя на кръв и мед“. Всичко това незаслужено й е донесло статута на персона нон грата в балканската страна.

Сръбският режисьор Емир Кустурица я нарече подигравателно „най-великият режисьор и интелектуален феномен на 21. век“, визирайки нейното изказване, че Уесли Кларк и Ричард Холбрук са й помогнали със сценария. Създателят на „Аризонска мечта“ допълни, че Джоли и Брус Уилис са от категорията артисти, които правят пропагандни филми и затова не ги харесва. „Когато Анджелина Джоли дойде да направи филм за страданията на босненските мюсюлмани, можеше да опише и страданията на сърбите. Не само босненски мюсюлмани са били убивани", допълни Кустурица.

„В последно време някои сръбски медии атакуваха остро моя филм „В земя на кръв и мед“. Искам да коригирам тези неточни твърдения. Предвид чувствителността на материята е изключително опасно и безотговорно да се публикуват и повтарят подобни неверни неща“, казва в своето писмо Анджелина Джоли.

Припомняме ви, че филмът "Война на кръв и мед" разказва историята на мюсюлманка на име Айджа, която се влюбва в сърбина Даниел по време на войнмата в Босна. Ролите се изпълняват от балкански актьори. В любовната история, която излезе по кината в САЩ на 23 декември, Даниел неочаквано се превръща в похитител на Айджа, след като босненците са заловени от сърбите. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ