Бивш вицепрезидент на Toyota оглави Fiat

Бивш вицепрезидент на Toyota оглави Fiat

Висш кадър на Toyota стана изпълнителен директор на Fiat, съобщи „Уолт Стрийт Джърнъл”. Бившият старши вицепрезидент на европейското подразделение "Продажби, макетинг и следпродажбено обслужване" на японската компания Андреа Формика идва на мястото на Лоренцо Систино, оглавявал до този момент звеното на Fiat за развиващите се пазари.

Първата задача на новия директор е да раздвижи продажбите на Chrysler на европейския пазар. 20% от бранда принадлежат на италианския концерн.

Както съобщи неотдавна шефът на концерна Fiat Серoжио Маркионе, в ръководството на компанията предстоят кардинални промени във връзка с готвеното преструктуриране на няколко подразделения. Едното от тях ще се занимава само с маркетинга на леките автомобили, а друго – с товарните.

Според Маркионе, подобно преструктуриране ще позволи на концерна да увеличи печалбите си до 2014 г. почти двойно в сравнение с 2009 г., т.е. до 51 млрд. евро. Плановете са обема на продажбите да нарасне на 90% и заедно с автомобилите от бранда Chrysler да стане 6 млн. автомобили годишно.

 

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ