Венецуелец почина в гладна стачка - отнели му земята

Венецуелец почина в гладна стачка - отнели му земята

Венецуелски фермер почина, след като отказа да се храни през последните 5 месеца в знак на протест срещу държавната политика към земеделието в родината му.

Покойният Франклин Брито бил разстроен, защото фермата му била отнета от държавата, отбелязва BBC News. Той твърдял, че земята, за която се грижел, била иззета от властите в рамките на държавна програма за подпомагане на бедните със земи. Брито не получил компенсация за отнетия му имот.

Според венецуелските власти твърденията му не отговарят на истината. Те обявиха, че Брито е употребен от опозицията, която се опитва да свали правителството във Венецуела и да създаде негативни обществени настроения.

В изявление до медиите, членовете на семейството на Брито призоваха сънародниците си да продължат да се борят за свобода от съществуващия политически режим. По думите им, тялото на фермера символизира всички „затънали в арогантността на властта” и тези, които са обидени от действията на властите.

През 2009 г. държавата отне на венецуелските фермери около 5 хил. кв. м. обработваема площ. Тази мярка беше наложена от правителството с цел „да се премахне дълго съществуващата несправедливост”, като се подпомогнат бедните без работа.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ