Гръцки военноморски части издирват изчезналия самолет

Гръцки военноморски части издирват изчезналия самолет

Самолетът на Egypt Air - Airbus А320, който изчезна от радарите в 00.29 ч. по Гринуич, се е разбил край гръцкия остров Карпатос, съобщи АФП, цитирана от БТА.

Военноморски части на Гърция издирват останките му. Има сведения на жители на гръцки остров, че машината е експлодирала над Егейско море, съобщава БНР. На борда на машината, изпълняваща полет MS 804 от Париж за Кайро, е имало 56 пътници и 10 души екипаж. (Първоначално погрешно бе съобщено, че пътниците са 58 или 59.). Трима от пасажерите са били малки деца.

Началникът на гражданската авиация на Гърция Константинос Лидзеракос изнесе подробности за изчезването. От контрола на полетите са имали връзка с пилота, докато самолетът е летял над Егейско море. Лайнерът е излетял от френската столица в 23.09 ч. снощи (0.09 ч. днес българско време ) за полет MS 804. Самолетът е изчезнал от радарите 2 минути след като е напуснал гръцкото въздушно пространство, съобщи ръководителят на отдела за гражданска авиация на Гърция Костас Лидзеракис, цитиран от Ройтерс. Пилотът не е подал информация за повреда или проблем на борда. При напускане на гръцкото въздушно пространство е направен втори опит за контакт, но отговор не е бил получен. Гръцките авиодиспечери са говорили за последно с пилота, когато машината е била над остров Кеа. "Пилотът не е споменал за никакви проблеми", заяви Лидзеракис.

По нареждане на министъра на отбраната на Гърция незабавно е изпратена фрегата към предполагаемото място на катастрофата. Излетял е и военен хеликоптер, като още един е в готовност в базата в Карпатос. 

До този момент има сведения на жители на гръцки остров, че са видели силна светлина в небето. За същото докладва и капитан на търговски кораб, който е пътувал на около 130 мили от остров Карпатос. 

Според "Гражданска авиация" в Гърция, от Кайро е подаден сигнал за издирване със закъснение от 3 часа.  

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ