Двоен агент предотвратил опит за атентат на "Ал Кайда"

Двоен агент предотвратил опит за атентат на Ал Кайда

Двоен агент предотвратил опит за атентат на "Ал Кайда"

Американските власти обявиха, че двоен агент, внедрен в редиците на „Ал Кайда” в Йемен, е сътрудничил на Щатите и е предотвратил опит за атентат на борда на самолет. От терористичната организация са планирали да атакуват пътнически самолет за Америка, съобщава BBC.

Мъжът е от Саудитска Арабия. Преди месец той бил изпратен от терористите в Йемен, натоварен на борда със сложно взривно устройство. С него е трябвало да взриви самолета. Когато е пристигнал в Щатите, го е предал на ЦРУ. Пренасяната от него бомба е била по-сложно изработена от познатите досега. Била е скрита в бельото на пътника. С подобна бомба беше направен опит за терористичен взрив на Коледа през 2009 г., който беше осуетен, твърди агенция АП. Разузнаването в Саудитска Арабия е в основата на разкриването на атентата, заяви висш американски военен.

Междувременно от Пентагона съобщиха, че изпращат в Йемен допълнителни военни лица, които да помогнат в борбата с „Ал Кайда” в страната.

Държавният секретар на САЩ Хилари Клинтън коментира, че заговорът показва, че „атентаторите продължават да опитват да измислят още по-ужасни начини да убиват невинни хора”.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ