Засилен интерес към вноса на компютърни игри в Китай

Засилен интерес към вноса на компютърни игри в Китай

Засилен интерес към вноса на компютърни игри в Китай

Все повече външни компании се интересуват от пазара на компютърни игри в Китай, пише CampaignAsia.com. Броят на партньорствата в областта на разработването на игри между чуждестранните фирми и тези в азиатската държава се увеличава.

Миналата седмица в Шанхай се състоя най-голямото международно изложение за игри и дигитални устройства за забавление. Повече от 30 чужди фирми закупиха рекламни пространства в него. Този факт свидетелства за покачване на чуждестранния интерес към вноса на игри в Китай.

Продажбите на компютърни игри в страната се смятат за изгодни и доходоносни. Игрите са разглеждани като неразделна част от китайската култура. Освен това, увеличаването на населението там обещава още по-голяма аудитория в бъдеще. 

През 2009 г. китайският пазар на компютърни игри беше оценен на 3 млрд. долара. Тогава специалистите прогнозираха, че той интензивно ще се разраства. 

Тенденцията за нарастващ внос на игри в Китай не е еднопосочна. Азиатската държава активно произвежда и изнася този вид продукти в чужбина. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ