Израел с опасения за нов атентат по време на Олимпиадата

Израел с опасения за нов атентат по време на Олимпиадата

Израелските власти са засилили извънредно охраната на спортистите от страната, които ще вземат участие в предстоящите олимпийски игри в Лондон, заради опасения за втори атентат, организиран от Иран. Това пише британския в. „Сънди Tаймс”.

Правителството на Израел е изпратило в английската столица агенти на службата за вътрешна сигурност Шин Бет. Те ще пазят израелската олимпийска делегация. Нова преоценка на заплахата за сигурността й е била направена от Скотланд Ярд и британските разузнавателни служби след терористичния акт срещу израелските туристи в Бургас. Бомбеният атентат у нас е засилил опасенията от възможно повторение на атаките по време на Олимпиадата в Мюнхен през 1972 г., когато палестински терористи убиха 11 израелски спортисти и треньори.

Същевременно израелското разузнаване Мосад е изпратило в Европа екип, който ще издирва група предполагаеми терористи, заподозрени, че работят в тясна връзка с Иран и Хизбула. Експерти смятат, че иранския корпус на Революционните гвардейци е вербувал няколко европейци, приели исляма - двама от Германия, швед и двама британци. Предполага се, че един от тези терористи, издирвани от израелските агенти преди Олимпиадата, е мъж с американски паспорт с посочено име Дейвид Джеферсън, който е избягал след атентата в България.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ