Намибия започва жесток годишен лов на тюлени

Намибия започва жесток годишен лов на тюлени

Намибия започва жесток годишен лов на тюлени

В Намибия започва спорната според мнозина, ежегодна традиция на лов на тюлени. Поставената цел тази година е да бъдат събрани 80 хил. малки тюленчета и 6000 големи, докато срокът на лова приключи през ноември, съобщи BBC.

Практиката с преследването на животните в югозападната африканска държава среща силно неодобрение сред природозащитниците. Властите в Намибия твърдят, че тя е важна, защото бързо растящата популация сред тюлените заплашва риболовната индустрия на страната. Еколозите обаче смятат, че кампанията се организира с комерсиална цел и кожата и мазнините на животните са продавани.

Ловът на тюлени в Намибия е вторият най-мащабен в света след този в Канада, която е печално известна с преследването и убиването на стотици животни от този вид на територията й всяка година. Той се провежда в два резервата, където тюлените са обградени на плажа и удряни по главата с дървени прътове със заострени върхове. Събраните трупове са извозвани в 7 частни фабрики с търговска цел, където се смята, че са извличани кожата, мазнините им и половите органи на мъжките, считани за афродизиак в някои части на света.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ