Представиха най-тънкия смартфон

Представиха най-тънкия смартфон

До месец-два на пазара ще се появи най-тънкия смартфон в света. Той бе представен на откриващото се днес Международното изложение за потребителска електроника (CES) в Лас Вегас, предават световните агенции.

Смартфонът Ascend P е произведен от китайската компания Huawei и има внушаващи характеристики. Той е с дебелина едва 6,68 мм, има 11 см екран и двуядрен, 1,5 GHz процесор. Оборудван е с предна и задна камера и система на звука Dolby mobile 3.0 Plus. Телефонът работи с последната версия на Android на Google и според председателя на Huawei Ричард Юй животът на батерията му е с 30% по-дълъг от издръжливостта на конкурентните.

Недостатъка на тънкия смартфон е цената му, която ще е около 400 долара. Очаква се новото технологично чудо да се появи на пазара в САЩ, Азия и Европа през април.

По време на откриването на CES директорът на Microsoft Стив Балмър представи операционната система на фирмата Windows 8, който се очаква да се появи на пазара през октомври.

Той използва възможността да покаже новите телефони на Nokia, за които и двете компании се надяват, че ще им помогнат да настигнат производителя на iPhone Apple, както и конкурента Samsung Electronics, чиито телефони използват Android на Google.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ