Топ 5 на най-богатите страни през 2050 г.

Топ 5 на най-богатите страни през 2050 г.

Топ 5 на най-богатите страни през 2050 г.

Коя ще бъде най-богатата нация в света през 2050 г.? На този въпрос дава отговор ново проучване на Citibank, цитирано от BusinessInsider. Изводите от него са базирани на допитвания, направени сред супербогатите. Става дума за дълъг анализ, базиран на интервюта с хора, които притежават не по-малко от 25 милиона долара в инвестиционни активи.

Докладът от изследването съдържа заключения по въпроси като това защо са намалели продажбите на яхтите, „за“ и „против“ купуването на спортен франчайз. Но това не е най-интересната част.

Проучването предвижда, че малката, южноазиатска страна-държава Сингапур ще стане най-богатата нация в света до 2050 г. Citibank изброява топ 5 на най-богатите страни в света – прогноза на някои от най-богатите хора. Списъкът изглежда така:

1. Сингапур.

2. Хонконг

3. Тайван

4. Южна Корея

5. САЩ

Страни като Люксембург и Катар не си проправят път в класацията. Освен това, богатите участници явно не предвиждат мъничката нация на Тайван да бъде погълната от Китай до 2050 г., шегуват се от BusinessInsider.

Любопитно е също, че в интервютата си с хора, притежаващи състояние по целия свят от Citibank са ги попитали за любимите им, най-интригуващи покупки. Оказва се, че за богатите индийци това са колите и джаджите, за латиноамериканците – пътуването, а за африканците – сафарито. Любимите стоки на платежоспособните сингапурци? Книги и материали за четене.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ