„Мерцедес“ изтегля 6 000 автомобила

„Мерцедес“ изтегля 6 000 автомобила

„Мерцедес“ изтегля 6 000 автомобила

Германската автомобилна компания „Мерцедес-Бенц” обяви, че изтегля около 6000 от своите автомобили от новата „А“ класа заради проблеми с въздушната възглавница, предаде „Франс прес“.

От пазарите ще бъдат изтеглени модели от последната серия автомобили „Мерцедес” клас „А“, които са били произведени между юни и декември 2012 година. Според говорител на производителя компанията иска да усъвършенства въздушната възглавница в тези модели. „Еърбегът се разгъва, но не както ние искаме”, заяви говорителят. Освен това производителят се опасява от възможен дефект в кутията на въздушната възглавница от страната на пътника.

През април японските автомобилни концерни „Тойота”, „Хонда” и „Нисан” обявиха, че ще изтеглят рекордните 3 млн. автомобила с дефект във въздушните възглавници.Проблемните части бяха произведени от Takata Corp. Според компанията производител в системата за управление на въздушните възглавници има дефект, който в някои случаи предизвиква самопроизволното им сработване по време на управление или активиране на автоматичните предпазни колани, без това да е необходимо. Това е най-голямото изтегляне на автомобили от пазара, оповестявано досега.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ