Адвокатите на Тръмп очакват и се подготвят за нови обвинения срещу него

 Адвокатите на Тръмп очакват и се подготвят за нови обвинения срещу него

Адвокатите на Тръмп очакват и се подготвят за нови обвинения срещу него

Адвокати и висши съветници на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп очакват политикът скоро да бъде обвинен по дело за неправилно боравене с секретни документи. Това съобщи в четвъртък списание Rolling Stone, позовавайки се на източници. Според него, въпреки че юристите на експрезидента обявяват федералното разследване за "глупост", те ще бъдат изненадани, ако бившият глава на Белия дом не бъде обвинен, включително за това, че Тръмп се е опитал да попречи на разследването. „Хора, близки до бившия президент, обсъдиха с него какво може да се случи в близко бъдеще и как да се подготвим за това. Би било лудост да не се подготвим за обвинителния акт“, разказва източникът на изданието.

По-рано The Washington Post съобщи, че помощниците на Тръмп са изнесли няколко кутии с секретни документи от имението му Мар-а-Лаго (Флорида) в специално хранилище ден преди пристигането на агентите на ФБР и представител на Министерството на правосъдието. Прокурорите също събраха доказателства, че в някои случаи документите са били на видно място в офиса на Тръмп и понякога той ги е показвал на други хора. Отбелязва се, че тези нови подробности може да са решаващ фактор при вземането на решение дали да бъдат повдигнати обвинения.

На 8 август 2022 г. служители на ФБР на САЩ влязоха в имението на Тръмп Мар-а-Лаго. В изявлението на агента на ФБР, въз основа на което е издадена заповедта за обиск, се отбелязва, че документите, които Тръмп доброволно е върнал в Националния архив на САЩ през май, съдържат класифицирана информация.

Бившият президент твърди, че не може да има нарушение от негова страна, тъй като той като президент е имал правомощието да разсекрети всички документи, които е имал. Мандатът обаче не обхваща материали, свързани с ядрената област. Такива документи обаче, според The ​​Washington Post, са открити в Мар-а-Лаго.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ