Актьорите Шон Пен и Бен Стилър със забрана от руското външно министерство

Актьорите Шон Пен и Бен Стилър със забрана от руското външно министерство

Актьорите Шон Пен и Бен Стилър със забрана от руското външно министерство

Списъкът на гражданите на САЩ, на които е забранено да посещават Русия, се увеличи с 25 души. Сега вече в него са включени и актьорите Шон Пен и Бен Стилър, съобщиха от външното министерство на Руската федерация.

Отбелязва се, че това е отговор на „постоянно разширяващите се лични санкции срещу руски граждани от страна на администрацията на Джо Байдън“

„Враждебните действия на американските власти, които продължават да следват русофобски курс, разрушавайки двустранните връзки и ескалирайки конфронтацията между Русия и Съединените щати, ще продължат да бъдат категорично отхвърляни“, се казва в изявление на ведомството. 

Освен Пен и Стилър в черния списък попадат американски конгресмени, представители на бизнеса и експертната общност. В публикувания на сайта на Външно министерство списък на американци под руски персонални санкции са 1073 души, включително президента Байдън и членовете на семейството му.

През август беше съобщено, че американските режисьори Абел Ферара, Шон Прайс Уилямс и Филип Джерард Нелсън са посетили Киев, Бородянка, Ирпин и Гостомел по покана от офиса на Зеленски. Освен това други холивудски знаменитости посетиха Украйна след 24 февруари, по-специално Анджелина Джоли, Шон Пен, Бен Стилър и Джесика Частейн. Западните страни засилиха санкционния натиск върху Москва след началото на войната в Украйна. Рестриктивните мерки засегнаха основно банковия сектор и високотехнологичните продукти. Някои страни замразиха руски активи. Много компании обявиха прекратяване на дейността си в страната.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ