Банкоматите в Куба вече приемат карти на платежната система „Мир“

Банкоматите в Куба вече приемат карти на платежната система „Мир“

Банкоматите в Куба вече приемат карти на платежната система „Мир“

Руските туристи ще могат да теглят песо в Куба от карти на платежната система "Мир". Това каза пред Интерфакс Хуан Карлос Ескалона Пелисер, съветник по туризма в кубинското посолство в Русия.

"Руснаците вече могат да използват руската банкова карта "Мир" в Куба. Вярно е, че засега само банкоматите я приемат. В момента се решават технически проблеми и до края на годината ще можете да плащате с нея във всички търговски обекти, " каза той. 

Както отбеляза Пелисер, банкоматите се намират както в Хавана, така и в курортите на страната. Туристите могат да теглят песо в брой, за да платят покупките си в кубинските курорти.

Фактът, че Националната система за разплащателни карти работи върху възможността за използване на карти „Мир“ в Куба, беше обявен в края на март от генералния директор на компанията Владимир Комлев. По-рано също беше съобщено, че Руската федерация работи по въпроса за обслужване на карти на националната платежна система "Мир" с Египет и Венецуела.

Сега карти „Мир“ се приемат в 11 територии: Турция, Виетнам, Южна Корея, Армения, Узбекистан, Беларус, Казахстан, Киргизстан, Таджикистан, Южна Осетия и Абхазия. Националната система за разплащателни карти беше създадена от руските власти през 2014 г. след въвеждането на редица санкции срещу Руската федерация.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ