Битката с бушуващите пожари в Гърция продължава

Битката с бушуващите пожари в Гърция продължава

Битката с бушуващите пожари в Гърция продължава

Битката с бушуващите пожари в Гърция продължава. За момента няма пострадали, но ситуацията се усложнява от изключително горещото време - днес например температурите в южната ни съседка се очаква да достигнат до 42 градуса.

Само през последното денонощие в Гърция избухнаха цели 54 пожара, като борбата с огнената стихия в област Еврос близо до турската граница продължава вече четвърти ден.

Полагат усилия да бъде спасен един от най-чувствителните в екологично отношение национални паркове на Средиземноморието, заяви говорителят на противопожарната служба Артопиос, допълва БНР. Тази нощ евакуираха жителите на селата около парка. Резерватът Дадиа е единствената колония на косове на Балканите. Силен вятър и труден терен затрудняват огнеборците.

Драматично е ситуацията в северната част на остров Лесбос, казват пожарникарите от там. Жителите и туристите са евакуирани, съобщават от Гражданска защита.

Огънят достигна и до 8-километровия плаж Ветера, който е най-популярен за туристите. От рано тази сутрин гасят по въздух самолети и хеликоптери. Вятърът разпалва непрекъснато нови огнища и пожарникарите действат на голям фронт.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ