Бивш военен води тайната операция по връщането на заложниците, взети от „Хамас“

Бивш военен води тайната операция по връщането на заложниците, взети от „Хамас“

Бивш военен води тайната операция по връщането на заложниците, взети от „Хамас“

Израелският премиер е назначил бивш военен да ръководи операцията по връщането на заложниците, взети от „Хамас. „ Връщането на хората е изключително деликатен въпрос и затова се обсъжда при закрити врата“. Това заяви пред БНТ Наама Леви, зам.-ръководител на посолството на Израел у нас.

"Не за първи път се случва на израелски граждани да бъдат държани в плен в Ивицата Газа, но това, което става в момента, е безпрецедентно. Правителството е ангажирано всеки един от отвлечените или изчезналите да бъде върнат у дома. И правителството, и военните се подготвят за една дълга военна операция в Газа. Това ще отнеме време, не е лесно, но това е задачата и съм сигурна, че тя ще бъде изпълнена", обясни Леви.

"В момента усилията са насочени към продължаване на битката. Все още терористите са на наша територия, те се опитват и за съжаление, успяват да избиват нашите хора. Нападението е масирано и огромно. Ракетите, които падат на наша територия от събота сутринта са 3500, и с това се борим", поясни Наама Леви.

За съжаление броят на жертвите се увеличават с минути. Официално вчера 700 души бяха убити, а тази сутрин за съжаление израелските медии съобщиха, че жертвите на Хамас вече са 900. 2700 са ранените и повече от 100 души се считат за изчезнали и отвлечени от Хамас, Наама Леви.

По думите ѝ, тази война, която беше обявена на Израел и неговия народ преди няколко дни, засегна семейства, които са по домовете си, притеснени и тъжни, защото не знаят къде са близките им. Няма възможност за диалог с Хамас, каза още тя и отново подчерта, че войната е срещу терористите, а не срещу палестинския народ. Дипломатът благодари и за подкрепата, която страната ѝ получава.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ