Доналд Тръмп спечели дело за наследство срещу племеницата си

Доналд Тръмп спечели дело за наследство срещу племеницата си

Доналд Тръмп спечели дело за наследство срещу племеницата си

Доналд Тръмп победи племенницата си Мери Тръмп в съдебен процес, в който тя обвини бившия президент на САЩ и двама та му братя и сестра, че са я измамили с наследство за милиони долари, съобщи Reuters.

В решението си съдията Робърт Рийд от щатския съд на Ню Йорк в Манхатън постанови, че Мери Тръмп се е отказва от исковете си срещу роднините си в споразумение от 2001 г. за наследството на бащата на Доналд Тръмп  - Фред Тръмп- старши. Рийд постанови, че споразумението, което дава на Мери Тръмп повече от 2,7 милиона долара, не е нито „продукт на прекомерни и несправедливи обстоятелства“, нито „случай, при който предполагаемите заплахи на ответниците са прелюдия към упражняването на свободната воля на ищеца“. Адвокатите на Мери Тръмп отказаха коментар след решението.

Случаят се корени още от смъртта през 1981 г. на бащата на Мери, Фред Тръмп - младши, по-големият брат на Доналд Тръмп. Тогава той оставя на 16-годишната по това време Мери печеливш пакет от недвижими имоти.

Мери Тръмп твърдеше, че нейните чичовци Доналд и Робърт Тръмп и леля Мариан Тръмп Бари е трябвало да защитават нейните интереси, но вместо това са я „изтласкали“ чрез споразумението от 2001 г., като са я лишили от десетки милиони долари. Мариан Тръмп Бари е пенсиониран федерален съдия, а Робърт Тръмп почина през август 2020 г. Адвокат по наследството на Доналд Тръмп и Робърт Тръмп не отговори веднага на искане за коментар. Адвокатът на Бари  - Гари Фридман също отказа коментар.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Неизвестно за известните: Сладкарят Пиетро дава на света яйцата Kinder след гаф
Уроци по мъдрост от Уорън Бъфет
Вратовръзката на Чарлз III на конференцията за климата - намек за разрешаването на спор между Лондон и Атина?
Ненаученият урок: Защо инвеститорите попадат в капана на технолегендите
Три урока от „Лабораторията за щастие“ на Харвард, които ще променят живота ви
На днешната дата, 2 декември. Рождениците днес
12 кампании, въплъщаващи празничния дух на 2023 г.
McDonald's промени рецептата за Big Mac заради нарастващата конкуренция от други вериги