Hurryiet Daily: Земетресението предизвика паника в Западна Турция

Hurryiet Daily: Земетресението предизвика паника в Западна Турция

Hurryiet Daily: Земетресението предизвика паника в Западна Турция

Земетресението, което по-рано днес разтърси гръцкото крайбрежие, беше усетено и в Западна Турция, където предизвика паника, съобщи турският в. Hurryiet Daily, цитиран от агенция Фокус. По данни на изданието, много жители са излезли по улиците, когато трусът е разтърсил сградите.

Земетресението е било усетено силно и в най-гъсто населения град на страната - Истанбул, в крайбрежния егейски град Измир, както и в туристическата провинция Анталия. 

Положението в Гърция е спокойно. То е усетено силно, но няма паника сред местните хора, каза за новините на Дарик Жени Генова, собственик на хотелски комплекс в Керамоти.

"Стана много бързо, около 2-3 минути. Няма паника сред хората. Няма разрушения по сградите. Усетихме го като много бързо залюляване. Видяхме колите, че се движат напред-назад. Не знам какви са коментарите в гръцките медии, тъй като съм на работа. Специално при нас, където ние се намираме, обстановката е спокойна. Много малко от хората ги видях да излизат по улиците. Понеже времето е много хубаво, повечето са по плажа и на разходка. Спокойно е", уточни Генова.

Според гръцкия в. Ekathimerini  няма данни за пострадали или за сериозни щети.  Полицията на остров Лемнос съобщи, че британска туристка е получила леки наранявания на местното летище, когато покривът се е срутил. На жената е била оказана първа помощ на място и не е имало нужда от хоспитализиране. 

Земният трус с магнитуд 6.9 по рихтер според Европейски средиземноморски сеизмологичен център е бил усетен особено силно в Александруполис, където е прекъснал телевизионният сигнал, в Ксанти, Серес, Драма и Солун.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ