Илон Мъск влиза в проекти за добив и производство на литий в Зимбабве

Илон Мъск влиза в проекти за добив и производство на литий в Зимбабве

Милиардерът Илон Мъск преговаря с властите на Зимбабве за евентуално участие в проекти за добив и производство на литий в африканската страна. Това съобщи официалният представител на управляващата в Зимбабве партия Африкански национален съюз – Патриотичен фронт Кристофър Мутсуангва.

„Илон Мъск стана последният в редицата милиардери, проявили интерес към нашия литий", казва Мутсуангва, цитиран го южноафриканската радиостанция SABC в петък. „Мъск се обърна към нашия президент Емерсън Мнангагва, изпрати му съобщение, че иска да инвестира в Зимбабве.” Мутсуангва отбеляза, че се проучва въпросът за евентуалното участие на Мъск в редица проекти, включително производството на литий.

Зимбабве е шестият по големина производител в света на литий, който се използва широко в батериите за електрически превозни средства. На територията на Зимбабве са открити най-големите находища на литиева руда в Африка, които все още не са разработени. Мъск е основателят на Tesla, която произвежда електрически превозни средства.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ