Индия сменя част от мулетата в армията си с роботи

Индия сменя част от мулетата в армията си с роботи

Индия сменя част от мулетата в армията си с роботи

Индия планира да замени мулетата в армията с 60% до 2030 г. с роботизирани мулета. За това пише Indian Defence Research Wing. Както отбелязва порталът, мулетата се използват в индийската армия за транспортиране на стоки в труднодостъпни райони с трудни климатични условия. Според него индийската армия планира да се снабди четириноги мулета-роботи, които могат автономно да се движат през различни видове терени и да избягват препятствия.

 Освен това, според информация на Indian Defence Research Wing, индийската армия възнамерява да придобие малки, средни и големи товарни дронове, които могат да доставят различни товари до отдалечени бази на границата.

По-рано CNN News18 съобщи, че индийската армия е започнала извънредно купуване на реактивни раници за наблюдение и бойни действия в  уязвими гранични райони, включително границата с Китай.

Преди това стана известно, че индийската компания ICOMM, която е част от групата Megha Engineering & Infrastructures Ltd (MEIL), е подписала договор с Caracal за организиране на производството на различни видове стрелково оръжие.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ