От утре Китай възобновява издаването на визи за всички чужденци

От утре Китай възобновява издаването на визи за всички чужденци

От утре Китай възобновява издаването на визи за всички чужденци

От 15 март Китай възобновява издаването на туристически визи на чуждестранни граждани, съобщиха от консулската служба на Министерството на външните работи на Китайската народна република.

„Китайските консулства в чужбина ще възобновят издаването на всички категории визи на чужденци от сряда, 15 март. Решението беше взето за допълнително улесняване на преминаването на границите“, се казва в публикация в мрежата WeChat във вторник.

В допълнение към възобновяването на издаването на нови визи ще бъде разрешено влизане на визи, издадени преди 28 март 2020 г., които не са изтекли. „Новата визова политика също така ще позволи възобновяването на безвизовото пътуване за туристи до остров Хайнан, пътници, пристигащи с круизни кораби в Шанхай, както и за туристически групи от Хонконг, Макао и страните от АСЕАН (Асоциацията на нациите от Югоизточна Азия) към южните райони на страната“, се отбелязва в съобщението.

На сайтовете на китайските посолства на някои страни по света, включително Съединените щати и Франция, има съобщения за възобновяване на обработката на визи за чуждестранни граждани. На сайта на китайското посолство в Русия все още няма такава информация. На 6 февруари Китай отмени ограниченията за влизане и излизане, наложени поради пандемията от коронавирус. Китай е приел 65,7 милиона чуждестранни туристи през 2019 г.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ