Русия минава на домашен алкохол, уиски и водка изчезват от рафтовете

Русия минава на домашен алкохол, уиски и водка изчезват от рафтовете

Русия минава на домашен алкохол, уиски и водка изчезват от рафтовете

Уискито Jack Daniel's и водката Finlandia ще изчезнат от рафтовете на руските магазини до три месеца. Съответните условия се обясняват ​​от канала Mash Telegram. Заедно със споменатите марки започнаха да изчезват и марките уиски Woodford Reserve, Old Forester, Benriach, Slane, GlenDronach, Cooper's Craft и Glenglassaugh.

Освен това обемите на текилата Herradura, Jimador и Pepe Lopez намаляха по рафтовете. Служители на производствената компания Brown-Forman смятат, че алкохолът ще продължи да се доставя през Казахстан по „сива“ схема. Все още обаче не се знае как ще бъде организирана логистиката.

Производителят на алкохол  Brown-Forman обяви оттеглянето си от Русия в началото на март. Невъзможно е компанията да продължи дейността си в страната поради западните санкции, наложени на фона на началото на войната в Украйна. Компанията “Brown-Forman“ се присъединява към глобалната общност, призоваваща за мир, и спира търговските дейности в Русия“, казаха оттам.

На фона на спирането на работата на чуждестранни компании и изчезването на вносния алкохол от руските магазини, до края на годината в ресторантите на страната половината от менюто на бара ще бъде домашен алкохол, твърди „Известия“. Според събеседниците на изданието днес, в бар менютата на ресторантите преобладават напитки от Италия и Великобритания, но делът на домашния алкохол се увеличава - напоследък той нараства средно с 5-10 процента. Прогнозите са до края на годината делът му да достигне 50 на сто.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ