Сергей Лавров: България изгони незаконно руските дипломати

Сергей Лавров: България изгони незаконно руските дипломати

Сергей Лавров: България изгони незаконно руските дипломати

Руското посолство в България не може да продължи да работи след експулсирането на 70-те дипломатически служители. Това обяви руският външен министър Сергей Лавров след разговори с външния министър на Венецуела Карлос Фариа, съобщи ТАСС.

„Хората, които България незаконно изгони, обявявайки ги  за персона нон грата, повечето от тях, осигуряваха жизнената дейност на нашите дипломатически мисии. Сега, след този ход, който по наши оценки е напълни незаконен, посолството не може да работи нормално.", заяви той

Русия със сигурност ще отговори на действията на българските власти, отбеляза Лавров. "Естествено, ние ще отвърнем със същото на нашите български колеги", посочи той.

„Коментарът тук, според мен е очевиден. Това не е самостоятелно решение на действащия министър-председател, който има абсолютно открита, недвусмислена проамериканска ориентация и готов е да изпълни всякакви желания на своя суверен“, каза Лавров.

Вчера, обявените за персона нон грата руски дипломатически служители и семействата им отпътуваха с два, специално изпратени от Москва самолета.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ