Огромен горски пожар бушува в Югоизточна Франция

Огромен горски пожар бушува в Югоизточна Франция

Огромен горски пожар бушува в Югоизточна Франция

Стотици пожарникари се борят с голям горски пожар в Югоизточна Франция, съобщава Асошиейтед Прес. Бедствието е наложило евакуация на няколко села, а в потушаването на огъня са се включили и самолети.

13 пожарникари са ранени в селището Бордезак, откъдето са били евакуирани около 100 души. Общо 18 огнеборци са били ранени на фона на няколко горски пожара, които бушуват в региона от дни, според France Info.

Неблагоприятното време – суша, горещини и силни ветрове, пречи на усилията за ограничаване на пожара в района Гард, но огнеборците казват, че перспективите са „по-благоприятни“. Други по-малки пожари са потушени.

От противопожарната служба съобщават, че досега са изгорели 620 хектара гори. Близките села са били евакуирани, а движението по магистралите е било ограничено, докато повече от 900 огнеборци се борят с бедствието.

Вчера в потушаването на огъня са се включили 12 самолета и 2 хеликоптера, предава Ал-Джазира.

Пожарът заплашва регионът на Севените – планински масив, частично защитен като обект на световното наследство на ЮНЕСКО, който пресича голяма част от Югоизточна Франция.

Националната метеорологична служба на страната постави няколко съседни района в червената зона по опасност от пожари.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ