Ботас заменя Кими във „Ферари”?

Ботас заменя Кими във „Ферари”?

Финландецът Валтери Ботас, който се състезава за отбора от Формула 1 на „Уилямс”, по всяка вероятност ще замени Кими Райконен във „Ферари” през 2017 г. Ботас е подписал с италианския отбор предварителен договор

В отбора на „Уилямс“ смятат да заложат още през следващия сезон на резервния пилот на „Мерцедес“ Паскал Верлайн като заместник на Ботас, а самият финландец се очаква да пилотира в следващата кампания болид на новия тим „Хаас“, който ще бъде технически партньор на „Ферари“, посочва Autosprint.

По-рано през месеца стана ясно,че ръководството на отбора от Формула 1 на „Ферари“ са готови да продължат договора на пилота Кими Райконен. В настоящия договор на финландеца, който е до края на 2016 година, е включена клауза за продължаване с още една година, от която възнамеряват да се възползват във „Ферари“.

Окончателното решение по въпроса ще бъде взето на базата на резултатите, които 35-годишният пилот ще постигне в следващите няколко старта.Самият Райконен неколкократно заяви, че се чувства отлично в новия болид на „Ферари“ и се разбира прекрасно със съотборника си Себастиан Фетел.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ