Синдик влиза в ЦСКА на 6 юни

Синдик влиза в ЦСКА на 6 юни

Синдик влиза в ЦСКА на 6 юни

Синдик ще поеме управлението на ПФК ЦСКА АД най-вероятно на 6 юни. Той ще има задачата да раздели активите и пасивите на клуба, като активите ще бъдат изкупени от новото дружество ФК ЦСКА АД.

Според източници от БФС то вероятно ще бъде оставено в елитната група, пише „24 часа”.

Решението ще вземе изпълкомът на съюза след евроквалификацията с Малта на 12 юни. Най-вероятната дата на заседанието е 16 юни.

Пасивите на сегашното дружество ще останат в миналото и така ще се започне относително начисто, казват източниците.

Подобна схема бе реализирана от “Берое” след управлението на Николай Банев. Тогава през есента в елитната ни група бе неговият тим, а през пролетта се появи нов, който е собственост на ТЕЦ “Марица Изток 2”.

Това е схемата, която трябва да се реализира, за да се спаси червеният клуб, след като вчера БФС окончателно реши да отнеме лицензите на ЦСКА и столичния “Локо”.

По-неясно е бъдещето на “червено-черните”, защото сегашният шеф на “Локомотив” София Николай Гигов не бил взел окончателно решение за отбора си. 

Ако спасителният план за ЦСКА не сработи, единственият шанс е да се започне от

“А” окръжна група с новото дружество. Тогава обаче претенции могат да имат още един куп дружества с това име, които бяха регистрирани през последните дни.

Слухове се носят и за обединение с “Верея”, защото там благодетел е Галин Михайлов, един от големите акционери в ЦСКА. Вчера изненадващо старозагорци се отказаха от трудно отвоюваното място във втора дивизия и се заявиха за “В” група.

В Изпълкома на БФС идеята за оставането на ЦСКА в елита има повече поддръжници, отколкото противници. Единствената открита опозиция е президентът на “Славия” Венцеслав Стефанов. За каузата на “червените” работил дори легендарният нападател на “Левски” Наско Сираков, според когото без ЦСКА първенството ще бъде много слабо.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ