Холандия победи Испания с 2:0 и два отменени гола

Холандия победи Испания с 2:0 и два отменени гола

Холандия победи Испания с 2:0 в контролата, която се игра на стадион „Амстердам Арена“.

През по-голямата част от мача испанците имаха инициативата, но допуснаха много груби грешки в защита, които бяха наказани. Футболистите на Висенте дел Боске не успяха да се възползват от положенията пред вратата на Кенет Вермеер.

Испания влезе силно в мача и вкара гол още в 4-та минута чрез Иско, но попадението не бе зачетено заради засада на футболиста на „Реал”, пише „Гонг”.

Холандия отговори и в 6-та минута, като Мемфис Депай отправи опасен удар от дистанция, но вратарят Давид де Хеа спаси гола.

В 12-ата минута Уесли Снайдер центрира в наказателното поле на Испания, където Стефан де Врай изпрати във вратата на Давид де Хеа.

Само три минути по-късно Дави Клаасен отново получи топката в наказателното поле на Испания. Първият му удар бе отразен от Де Хеа, но при добавката направи резултата 2:0.

Испания атакува и изпрати няколко опасни удара към вратата на Вермеер, които обаче не завършиха с гол.

Мемфис Депай беше съвсем близо до трети гол за Холандия в 55-та минута. Той бе оставен непокрит в наказателното поле на испанците, но ударът му мина на сантиметри от вратата.

Испанците пропуснаха още три възможности, преди Давид Силва да вкара в 70-ата минута. За втори път в мача гол на испанците не бе зачетен заради засада.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ