Италиански шик и внимание към детайла на един клик разстояние

Италиански шик и внимание към детайла на един клик разстояние

Италиански шик и внимание към детайла на един клик разстояние

Почитателите  на стилни и качествени кожени изделия със сигурност познават италианската марка Piquadro. Веднъж попаднали в магазините им по света задължително ще поискате и да притежавате тази красота. И това е  разбираемо.  А вече и много лесно. От 2014 година марката Piquadro намира партньор за България в лицето на АТГ АД - компанията, която е и ексклузивен представител на Samsonite у нас. С това партньорство, Piquadro  става изключително достъпна и се предлага в представителните магазини на АТГ в София, Пловдив, Варна и Бургас. От скоро на официалния сайт и online магазина за България- www.piquadro.bg почитателите на красиви и качествени кожени изделия  могат да се информират за новите модели, а с безплатна доставка в рамките на 2 дни и да се сдобият с желан артикул.

Компанията Piquadro е основана през 1987 г. от предприемачът Marco Palmieri в малко градче близо до Болоня.

През първите десет години от основаването си фирмата  работи заедно с водещи италиански производители на луксозни кожени изделия и развива за тях иновативни решения и технологии. През 1998 г. Marco Palmieri създава и първите продукти под собствена марка - Piquadro, уповавайки се на концепцията “Tech-inside”-  италиански дизайн, функционалност и технология, която прави продуктите разпознаваеми в целия свят. Две години по- късно, през 2000 г. в Милано на улица “Villa Spiga” отваря врати първия бутик Piquadro, а след още  две години, през 2002 г., е осъществен и първия франчайз бутик на улица “Via Fattina” в Рим.

През 2004 започва процес на глобализация на марката и превръщането й в международна.  Направени са значителни инвестиции в производството, а в Москва и Барселона са открити първите бутици извън територията на Италия, допринесли съществено за нейната популярност. През следващите години Pinquadro отварят бутици и в други големи градове: Залцбург, Франкфурт, Хонконг, Дубай, Пекин, Тайпе и Шанхай. Италиански стил, иновативно производство и използването на висококачествени сурови кожи става ключът към успеха на Piquadro. В момента броят на бутиците е над 82, 48 от, които са в Италия.

Поради любовта си към изкуството, Marco Palmieri e сериозно ангажиран с производството и дизайна на всеки продукт.  Създаването  на един артикул на Piquadro  е комбинация от модерни технологии  и традиции. Качеството на кожите използвани в производството на Piquadro e отличителен елемент на марката. Доставчици на кожа са утвърдени производители, и то само от района в близост до Тоскана, известен с традициите си в кожухарската индустрия. Плътният цвят и блясък на кожата е резултат от нейното оцветяване с натурални пигменти и двойното й полиране . Всеки продукт е внимателно проектиран до най-малките подробности, за да въплъти в себе си не само духа на Тоскана, но и практичността и удобството, които се очакват от бизнес продуктите им. Модерните технологии умело са преплетени с традициите чрез уникална технология на рязане на кожата с водна струя под високо налягане, което позволява постигане на сложни форми, като същевременно оставя абсолютно чисти ръбове на материала. Обработката на кожата изключва химически примеси, използват се органични дъбилни разтвори (растителни танини), чрез които се постига голяма плътност на материала, водо непропускливост и устойчивост на разцепване. За да се гарантира отлично качество и да се предотвратят рискове за здравето суровини и готови изделия преминават редица строги тестове.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ