Изящният свят на FREYWILLE

Изящният свят на FREYWILLE

Изящният свят на FREYWILLE

FREYWILLE* създава безценни бижута с артистичен дизайн на емайла. Ограничено производство във фабриката, намираща се на оригиналния адрес, в центъра на Виена, където компанията е основана през  1951 г., гарантира най-високите стандарти за качество в проектирането и производството. Оригиналният стил на FREYWILLE - чисто нов стил на украсяване на емайла  и висококачествени  техники на емайлиране - е създаден през 1980 г. от екип от млади дизайнери, златари и експерти по емайла. Основна фигура в създаването на този нов стил е Симоне Грюнбергер – Вилле, която заема важно място в ежедневната дейност на компанията.

Изпълнителният директор Фридрих Вилле и Симоне Грюнбергер – Вилле са семейна двойка, дълбоко посветена на изкуството и вдъхновена от радостта на живота. Те поставят нови стандарти както в дизайна, така и в технологията на изработване на бижута с артистичен емайл и разпръскват духа на FREYWILLE по цял свят, като Европа остава център на техните хуманистични и философски идеи.

“Вярвам, че изкуството ни откъсва от ежедневието. Възможността да се докоснем до изкуството помага да живеем по-истински и по-пълноценно.“

Фридрих Вилле, изпълнителен директор на FREYWILLE

Артистичният дизайн

е фокусът на всяко едно бижу на FREYWILLE. Всяка нова колекция е предшествана  от дълго проучване на историята на изкуството и продължително вдъхновение. Без значение дали се създават независими колекции или колекции в чест на световно известни артисти, всеки детайл е резултат на чувствен дизайн и внимателно проучване.Създаването на една нова колекция отнема около две години от първоначалната концепция до пускането ѝ на пазара.

FREYWILLE е разработила уникална техника на емайлиране, която поддържа чисти и  ярки цветове в целия процес на създаване на бижутата.

Тази ненадмината техника се състои от три стъпки:

Стъпка 1: Ценният емайл (течно стъкло) е в основата на бижутата на FREYWILLE. Специални цветови комбинации, използвани единствено от FREYWILLE, гарантират истински цветове в последователни тонове.

Стъпка 2: Емайлът  се полага и пече в няколко слоя, като всеки цветови слой изисква определено пропорционално смесване. Като цяло полагането, почистването  и печенето на емайла се извършва в  80-100 работни стъпки.

Стъпка 3: Готовото парче  емайл - крехка и интензивна на цвят плоча - се поставя в специален златен обков (24 карата или 18 карата злато) или обков от родий-паладий.

Бижутата и аксесоарите на FREYWILLE са създадени с безупречен профил - всяко едно от тях е уникално в своя дизайн, но все пак принадлежащо към едно и също стилистично семейство. Някои колекции са вдъхновени от нематериални и философски ценности, докато други сa вдъхновение от арт-исторически теми, вариращи от Гръцко-римското до съвременното изкуство. За някои колекции художниците на FREYWILLE са взели теми и мотиви от произведенията на известни европейски художници и са им придали съвременна художествена интерпретация.

Всяка колекция е уникална по дизайн и вдъхновява лоялни клиенти по целия свят.

FREYWILLE непрекъснато добавя нови колекции  към вече наложилите се успешно колекции на пазара.

Всички колекции на FREYWILLE обхващат голямо разнообразие от бижута и аксесоари: обеци, медальони, гривни, пръстени, часовници - бижута, брошки, 100% копринени шалове, вратовръзки и ръкавели.

Класическата серия

на FREYWILLE обхваща голямо разнообразие от бижута и аксесоари в  някои от най-популярните форми: обеци, медальони, гривни, пръстени и брошки. Чистите и ярки цветове на емайла с артистичен дизайн, в който има 24 карата жълто злато на прах или 18 карата бяло злато на прах, блестят ярко в рамка от позлатен обков или обков с  родиево – паладиево покритие. За пръв път в своята история FREYWILLE включи и нежна розова позлата в асортимента си.

Лимитираната серия

на FREYWILLE включва бляскави творения, обединяващи креативност, вдъхновение и любов с вечно и изящно присъствие. Специална селекция, която обгражда изтънчения емайл, серията 18 каратово злато с диаманти на FREYWILLE съчетава вечната радост от лукс и изключителност по един светъл и блестящ начин. Известният екип от артисти, златари и специалисти в емайлирането създават изцяло нов тип бижута, които съчетават злато, диаманти и емайл.

Копринени шалове

Луксозните ръчно завършени шалове на FREYWILLE са перфектният аксесоар. Изработени от 100% италианска коприна, те са меки на допир и допълват творенията в гамата от бижута.

* FREYWILLE е 100% частна компания и има над 50 бутика по целия свят с повече от 350 служители в 30 държави на 4 континента, включително и у нас. Бижутата и аксесоарите на марката можете да разгледате в уникалния ѝ бутик в "Парадайс Център", София.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ