Сутрешни ритуали за правилния старт на деня

 Сутрешни ритуали за правилния старт на деня

Сутрешни ритуали за правилния старт на деня

За да бъдеш велик лидер трябва да си издръжлив и със силна психика. Някои дни могат да бъдат трудни и понякога трябва да работите усилено, за да намерите мотивация. Едно от най-добрите неща, които може да направите, за да сте сигурни, че сте готови за всичко, пред което може да ви се наложи да се изправите в работата, е да започнете деня си по правилния начин. Подгответе се за продуктивен ден като просто възприемете тези прости, но ефективни сутрешни навици:

Ставайте рано

Изследванията показват, че ранобудните хора са по-успешни и продуктивни, планират по-ефективно дните си  и са по-добри в предвиждането на предизвикателствата и проблемите. Ранното събуждане ви дава повече време да се подготвите за деня, без да бързате.

Хранете се здравословно

Старата поговорка е вярна: Вие сте това, което ядете. Започването на деня с храна, която е вкусна и полезна за вас, ще ви зареди с енергия за всичко, което ви предстои. За да бъдете най-доброто си Аз, отделяйте време за питателна закуска

Тренирайте

Има много доказателства, че сутринта е най-доброто време за тренировка. Сутрешната тренировка ви принуждава да се събуждате рано и повишава настроението ви по естествен начин. Тя ви дава нужната енергия, за да се справите с предизвикателствата в работата.

Увеличете вътрешната си мотивация

Трудно е да ставате oт леглото сутрин, когато не сте напълно ангажирани с това, което правите. Дори и да обичате работата си, по-тягостните ежедневни занятия могат да я направят скучна. Ето защо трябва да работите върху вътрешната си мотивация, която ви дава енергия и вдъхновение.  Външната мотивация като пари, признание или похвала е важна, но сама по себе си тя не е достатъчна, за да ви накара да продължите да вършите тази дейност.

Направете нещо, което ви вдъхновява

Независимо дали става въпрос за четене на любима книга, отделяне на известно време за творчески проект, бягане или закуска със семейството, опитайте сутрин да направите нещо, което ви вдъхновява.

Отделете време за вашия дневник

Когато започнете деня си с водене на дневник, можете да изчистите ума си и да фокусирате мисленето си. Таке ще бъде подготвени по-добре за дейностите, които ще трябва да извършите през деня.

Медитирайте

Дори няколко минути медитация могат да ви дадат нужния тласък, за да се справите с предизвикателствата през деня.. Изпълняван редовно, този ритуал може да намали стреса и негативния мисли, както и да ви помогне да останете фокусирани върху вашите цели. Момент на спокойствие сутрин отеква през целия ден.

Когато става въпрос за бърз старт на деня, уверете се, че имате сутрешни ритуали, които дават на ума и тялото ви това, от което се нуждаят, за да бъдат свежи и ловки.

………………..

Лоли Даскал, президент и изпълнителен директор на консултантската фирма Lead From Within, в своя блог.

Редактор: Георги Георгиев

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ