10 мобилни приложения за по-приятна и продуктивна лятна ваканция

10 мобилни приложения за по-приятна и продуктивна лятна ваканция

10 мобилни приложения за по-приятна и продуктивна лятна ваканция

Лято е. Най-сетне. Независимо дали жадувате за морските вълни или свежия планински въздух, най-вероятно ще потеглите на пътешествие. Пътуване, резервации, скучаене по летищата, общуване на чужд език - лятната ваканция може да бъде неочаквано предизвикателна. За щастие, съществуват достатъчно мобилни приложения, които може да инсталирате на вашия телефон, за да се чувствате винаги в свои води. Разбира се, всеки знае и ползва Google Maps и Аirbnb, но по-долу ще откриете още няколко интересни приложения, които да улеснят лятната ви ваканция.

AccuWeather

Нищо не може да промени или развали летните ви планове като времето. За да сте една крачка напред спрямо природата, ще ви е необходимо приложение, което да следи температурата през целия ден и да дава точни подробности за това какво можете да очаквате.

AccuWeather е едно от най-добрите приложения, които можете да намерите, заедно с дългосрочни прогнози и информация за други фактори, които могат да повлияят на времето, като влажност и сила на вятъра.

Couchsurfing

Оригиналното приложение Couchsurfing все още е най-добрият портал към тази интересна алтернатива на традиционния хотел. Оттук може да откриете хора, готови да отворят дома си за вас като цялото ви пребиваване е безплатно. Безопасността също е изключително важна за този тип активност, затова Couchsurfing ви дава възможността да си кореспондирате с бъдещи домакини и да споделяте ценна информация с други гости, така че да сте сигурни, че ще попаднете на добро за вас място. Налични са ревюта и профили, както и възможност да организирате виждания и съвместни мероприятия с други потребители в града, където се намирате.

Citymapper

Транспортното приложение Citymapper е достъпно с информация в 39 града по света и показва заминавания в реално време и множество маршрути за придвижване на мястото. Citymapper стана изключително популярно през последните години, като спечели няколко награди и дори е интегриран с приложението за споделено пътуване Uber. С него получавате достъп до транспортни карти, настройка на известия за инциденти и аварии по ежедневните ви маршрути, а също и извличане на карти, когато сте офлайн.

Eventbrite

Eventbrite е приложение, където можете да откриете събития близо до вас. То ще ви предложи персонализирани препоръки и ще бъдете в крак с новините за последните събития. Ще видите спортни събития, концерти, фестивали и други по дата, час и местоположение, където и да се намирате.

Освен това можете да закупите билети и винаги да ги носите със себе си на мобилния си телефон. Можете също така бързо да потвърдите покупките си, като ги запазите картата в него. Ще бъдете изненадани от количеството събития, които можете да намерите, където и да сте, и ще можете да организирате дните си, за да знаете какво да правите всеки момент.

UV index

Това е приложение, с което можете да измервате точно UV индекса, където и да сте. То използва най-добрите метеорологични данни, за да ви даде точна информация за вашето местоположение. Ще можете да изберете своя тип кожа според скалата на Фицпатрик, като получите персонализирани стойности въз основа на максималното количество излагане на слънце, преди да получите слънчево изгаряне, както и ще ви даде съвет въз основа на тези данни.

Така ще можете да вземате по-добри решения кога да отидете на плаж, да излезете навън или какво да правите по всяко време на лятото и в дните с хубаво време, когато индексът на ултравиолетовото лъчение е по-висок и може да ви навреди.

RunKeeper

Ваканцията не означава, че ще занемарите тялото и спортната си форма, нали? RunKeeper е едно от най-добрите приложения за фитнес, което ви позволява да проследявате вашите упражнения, загуба на тегло и лични тренировъчни цели. Приложението поддържа интеграция със Spotify, за да слушате музика, синхронизира се с умни часовници и здравни приложения. Също така е напълно безплатно.

Hyperlapse from Instagram

Има множество приложения за снимки, достъпни във всички мобилни платформи, но тази конкретна услуга - от добрите хора зад социалния гигант Instagram - си заслужава да бъде разгледана това лято. Специализирана в производството на висококачествено тамйлапс видео, Hyperlapse използва вътрешната стабилизираща функция на Instagram, за да изглади всички неравности във вашите ръчни кадри, така че да им придаде автентично и кинематографично усещане. Един такъв пример за споменатата технология е как Hyerlapse може да позволи заснемането на цял залез в рамките на 10 секунди, дори от задната седалка на движещ се мотоциклет. А кой не би искал това в живота си?

Microsoft Translator

Microsoft Translator се появи малко късно, така че поддържа само 90 езика до момента; въпреки това много хора твърдят, че макар езиците да са малко, качеството на преводите е високо.

Междувременно приложението има същите функции като Google Translate, но една особено полезна функция, останала ексклузивна за Microsoft Translator, е как неговата функционалност за разговори може да се използва заедно с група хора. Потребителите могат да създадат стая и след като се присъединят към нея чрез сканиране на код, членовете могат да провеждат многоезични групови разговори. Тази опция е налична за 30 езика, а преводите на 47 езика могат да стават дори офлайн, така че не сте ограничени от интернет достъпа.

Waze

С актуализации в реално време, които ви помагат да избягвате задръствания, строителство и други, Waze ще ви помогне да се придвижвате из нови градове като местен жител. Никой не иска да прекарва часове в задръстване, вместо да изследва неоткритите красоти на града, така че Waze събира данни от други шофьори, за да рационализира изживяването ви, като същевременно ви помага да стигнете до мястото, където искате да отидете.

iNaturalist

Завършваме този материал с едно наистина интересно приложение: iNaturalist, достъпно както за Android, така и за iOS. Чрез това приложение е възможно да се идентифицират растения и животни благодарение на изкуствения интелект.

Освен това, с помощта на на iNaturalist ще бъде възможно да се свържете с над 400 000 учени и естествоизпитатели, които ще ви предоставят полезна информация, за да научите повече за флората и фауната около вас. Има и възможност за споделяне на техните наблюдения, както и за обсъждане и подпомагане на други потребители да идентифицират какво са видели. И накрая, приложението също така ви позволява да правите прости общностни проекти и страстни учени в реално време на място или на определен вид животни/растения.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ