Foxconn вижда светлина в тунела за веригите за доставки

Foxconn вижда светлина в тунела за веригите за доставки

Foxconn вижда светлина в тунела за веригите за доставки

Тайванският технологичен гигант Foxconn очаква да се подобри състоянието на веригите на доставки през втората половина на годината, тъй като Китай започва да разхлабва ограничителните мерки срещу COVID-19, пише Ройтерс.

„Доста сме уверени в стабилността на нашата верига за доставки през втората половина на тази година“, коментира председателят на Foxconn Йънг Лиу на годишната среща на акционерите на компанията.

Най-големият в света производител на електроника по договор се стреми да стане първия производител на електрически превозни средства, който „не изпитва недостиг на метериали“, заяви Лиу, визирайки световният недостиг на чипове, който засегна редица сектори – от този на потребителската електроника до автомобилостроителният.

„Един автомобил, който струва десетки хиляди долари, не може да бъде доставен заради малък чип, който струва 50 цента. Това е голям проблем за нашите клиенти“, добави той.

Foxconn си е поставил за цел да завладее около 5% от световния пазар на електрически превозни средства до края на 2025 г. Компанията се надява да увеличи капацитета си за производство на чипове за електромобили, много от които са малки интегрални схеми от по-нисък клас, включително такива, използвани в управлението на захранването.

Този месец компанията предупреди, че приходите й от бизнеса с електроника, включително смартфони, могат да се понижат  през това тримесечие поради нарастващата инфлация, охлаждането на търсенето и проблемите с веригата за доставки, които се дължат отчасти на блокадите в Китай.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ