Слушалки създават аватар на собственика си само по звука

Слушалки създават аватар на собственика си само по звука

Слушалки създават аватар на собственика си само по звука

В наше време вече има технологии, които  позволяват да създавате аватари на човешките лица. Това постепенно се наложи заради търсенето им заради видеоразговори в различни приложения и социални мрежи. Като правило всички те работят на базата на камери. Но изследователи от университета в Корнуел решиха да разработят своя собствена система за създаване на аватари, като използват само звук.

Отказът от камери технолозите обосновават с факта, че те са твърде енергоемки и могат да записват твърде много лична информация. Системата EarIO на Корнуелския университет се основава на използването на сонар. EarIO е слушалка, проектирана с портативен сонар. Когато сонарите са включени, звукът от музикалните звукове, които те пресъздават, се отразява от костите на черепа на собственика или даден потребител на слушалките. При това този резонанс се променя, с промяната на изражението на лицето на потребителя. Тези промени се записват от чувствителен микрофон. Алгоритме на изкуствен интелект след това, генерират аватар, който точно отразява изражението на лицето на потребителя. Системата EarIO ви позволява да прехвърлите изображение на мобилно устройство, така че новополучените аватари да могат да се използват за конкретни видео разговори.

Проведените тестове са доказали, че системата за получаване на аватари чрез сонар може да се използва в най-сложни условия. На нейната точност слабо влияят фоновия шум, вятъра и движенията на потребителя. Но все още има един недостатък - това е прекомерната чувствителност. Промените в изражението на лицето се случват дори при произволни движения на главата, което накара разработчиците да мислят за подобрения в следващите версии. Прототипът показа живот на батерията до три часа, но изследователите са уверени, че той може да бъде увеличен.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ