България - най-добрата курортна дестинация в ценово отношение

Цените на курортите в България са най-евтините в Европа, докато разходите в Италия и в инфлационно засегната Турция са се увеличили, показват резултати от последно проучване на Post Office Travel Money, цитирани  от БНР.

"Слънчев бряг" се очертава като най-добрият в ценово отношение курорт сред 14 европейски морски курорти, отчита ценовият барометър на британската компанията Post Office Travel Money.

Цените в "Слънчев бряг" са се понижили за втора поредна година и са достигнали 37,39 британски лири в кошница от 10 основни туристически продукта - обяд и вечеря, напитки, слънцезащитен крем и други, като сега почивката в българския морски курорт струва с 28% по-малко, отколкото преди две години.

България може и да не е първата "най-гореща" дестинация за настоящата лятна почивка, но това може да се промени след като нейните черноморски курорти бяха обявени за най-евтината лятна дестинация в Европа, посочва и британският вестник Daily Mail, цитирайки тази класация.

Най-популярният курорт "Слънчев бряг" в България е точно копие на тези на Испания и Гърция, посочва изданието. Описван от туристически агенти като "ярък", курортът разполага с широка плажна ивица, добри хотели, барове, ресторанти и водни паркове. "Слънчев бряг" също така има продължителен летен сезон от май до септември и се гордее с около 300 слънчеви дни годишно - повече от "Маями Бийч" във Флорида.

Страната, чиято парична единица е левът, има и някои популярни ски курорти, посочва британският вестник, правейки добра реклама на българските туристически дестинации.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ