Адвокатът на Сам Бакман-Фрайд: Живее "на хляб и вода" в затвора

Адвокатът на  Сам Бакман-Фрайд: Живее на хляб и вода в затвора

Адвокатът на Сам Бакман-Фрайд: Живее "на хляб и вода" в затвора

Основателят на фалиралата борса за криптовалути FTX Сам Банкман-Фрайд "преживява на хляб и вода", в затвора, твърди авдокакът му Марк Коен. Причината, според него е, че затворът, в който Бакман-Фрайд  е държан преди съдебния процес, не е осигурил веганската диета, която той е поискал, съобщи ВВС.

Миналата година  Сам Банкман-Фрайд беше обвинен в измама след фалита на FTX.

По време на съдебното заседание в Ню Йорк във вторник  Банкман-Фрайд не се призна за виновен по седем обвинения, съдържащи се в нов обвинителен акт.  Банкман-Фрайд, който преди време беше наричан "Кралят на криптовалутите", беше доведен в съда с белезници на краката и бежова затворническа униформа. Това беше първото му явяване, след като на 11 август гаранцията му беше отменена, след като американският окръжен съдия Люис Каплан установи, че той е манипулирал свидетели поне два пъти.

Адвокатът на бившия милиардер, Марк Коен, заяви, че липсата на подходяща храна в Метрополитънския център за задържане в Бруклин пречи на клиента му да се подготви за процеса, който е насрочен за октомври. Коен поясни още, че на Банкман-Фрайд не е било предоставено лекарството Adderall за хиперактивно разстройство с дефицит на вниманието (ADHD) и че запасите му от лекарството Emsam за лечение на депресия са били на изчерпване.

Съдия Сара Нетбърн заяви, че ще поиска от Бюрото за затворите към Министерството на правосъдието на САЩ, което управлява затвора, да разгледа проблемите с лекарствата на  Банкман-Фрайд.

В изявление на Бюрото за затворите пък се казва, че затворниците имат достъп до "подходящи" здравни грижи, лекарства и топла храна.

Новият обвинителен акт срещу Банкман-Фрайд е за седем случая на измама и заговор във връзка с фалита на FTX през ноември 2022 г. Той  обаче вече не е обвинен в заговор за нарушаване на американските закони за финансиране на предизборни кампании.

 Банкман-Фрайд  обаче призна, че FTX е имала неадекватно управление на риска, но отрече да е откраднал средствата.

FTX някога беше втората по големина борса за криптовалути в света и се оценяваше на 32 млрд. долара (25 млрд. паунда). На 11 ноември миналата година тя подаде молба за защита от фалит, което предизвика шокови вълни на пазара на криптовалути.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ