Goldman Sachs съкращава рекордно 3200 служители тази седмица

Goldman Sachs съкращава рекордно 3200 служители тази седмица

Goldman Sachs съкращава рекордно 3200 служители тази седмица

Goldman Sachs Group Inc. се готви да съкрати около 3,2 хиляди работни места тази седмица, съобщава Bloomberg, позовавайки се на информирани източници, които са цитирани и от Интерфакс. Това ще бъде един от най-големите съкращения на работни места в историята на банката.

Според източници на агенцията повече от една трета от съкращенията ще дойдат от служители на търговските и банковите подразделения на Goldman. Отслабването на представянето в различни бизнес области, реорганизацията на операциите и несигурността относно перспективите пред икономиката и пазарите принуждават банката да съкращава разходите, смятат експерти.

Изпълнителният директор на Goldman Sachs Group Дейвид Соломон предупреди служителите в края на декември, че предстоят съкращения, съобщава и „Financial Times“.

През октомври Goldman обяви разделянето на операциите на три основни сегмента като част от реорганизацията. Инвестиционното банкиране и търговският бизнес на банката бяха обединени в едно подразделение. Втората включваше операции в областта на управлението на активи и богатството, както и потребителската онлайн банка Marcus. Третото подразделение комбинира платформата за банков сетълмент, финтех активи на Goldman, кредитна услуга GreenSky, както и съвместното предприятие на банката с Apple Inc. и General Motors Co. Според източници на агенцията, въпреки съкращенията, Goldman не възнамерява да откаже да наема нови служители, по-специално анализатори.  Персоналът на банката е нараснал с 34% от 2018 г. насам, надхвърляйки 49 хиляди в края на третото тримесечие на 2022 г.  Акциите на Goldman паднаха с 12% през последните 12 месеца.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ