JPMorgan съкращава 1000 служители на придобитата наскоро First Republic

JPMorgan съкращава 1000 служители на придобитата наскоро First Republic

JPMorgan съкращава 1000 служители на придобитата наскоро First Republic

JPMorgan Chase & Co. уведоми около 1000 служители на First Republic Bank, че ще останат без работа след поглъщането на фалиралия кредитор., предаде Блумбърг.

В четвъртък най-голямата американска банка предложи постоянни или временни позиции на почти 85% от близо 7000-те служители, които все още работеха във First Republic, когато кредитора фалира. На останалите им е било казано, че няма да получат оферти, твърди запознат източник на агенцията.

Временните работни места ще бъдат за период три, шест, девет или 12 месеца в зависимост от позицията.

„От нашето придобиване на First Republic на 1 май, ние бяхме прозрачни с техните служители и спазихме обещанието си да ги информираме за статуса им на заетост в рамките на 30 дни“, каза говорител на базираната в Ню Йорк JPMorgan. „Признаваме, че те са били подложени на стрес и несигурност от март насам и се надяваме, че днешният ден ще внесе яснота“, добави той.

Бившите служители на First Republic, на които не е била предложена работа в JPMorgan, „ще получат заплащане и обезщетения, покриващи 60 дни, и ще им бъде предложен пакет, който включва допълнително еднократно плащане и продължаващо покритие на обезщетенията“, каза говорителят.

First Republic заяви в края на април, че ще съкрати до 25% от работната си сила - едно от поредицата действия, предназначени да подпомогнат закъсалата банка и да успокоят инвеститорите. Тези мерки в крайна сметка не бяха достатъчни и базираната в Сан Франциско банка беше конфискувана дни по-късно. Повечето от служителите, които не са получили оферта в четвъртък от JPMorgan, са били идентифицирани като част от планираните съкращения на First Republic, но все още не са били уведомени, когато банката фалира, твърди източникът на Блумбърг.

JPMorgan, която към края на март имаше 296 877 служители, спечели в ръководен от правителството търг за First Republic. Като част от печелившата си оферта, JPMorgan придоби около 173 млрд. долара заеми на First Republic, 30 млрд. долара ценни книжа и 92 млрд. долара депозити.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ