Великобритания потвърди планове за въвеждане на регулации за криптоиндустрията

Великобритания потвърди планове за въвеждане на регулации за криптоиндустрията

Великобритания потвърди планове за въвеждане на регулации за криптоиндустрията

Правителството на Обединеното кралство потвърди днес плановете за регулиране на индустрията на криптовалутите, като обяви в консултативен документ, че ще се стреми да въведе официално законодателство за криптодейности до 2024 г., предаде Си Ен Би Си.

Правителството публикува своя отговор на консултативен документ, издаден по-рано тази година, който очертава препоръки за регулиране на криптоиндустрията.

В документа от днес правителството посочи, че възнамерява да постави редица дейности с криптоактиви под същите разпоредби, които управляват банките и другите фирми за финансови услуги.

„Много се радвам да представя тези окончателни предложения за регулиране на криптоактивите в Обединеното кралство от името на правителството“, каза в изявление Андрю Грифит, министър на финансите на Великобритания.

„Очаквам с нетърпение нашата продължителна работа със сектора, за да превърнем нашата визия в реалност за Обединеното кралство като глобален център за технология за криптоактиви“, добави той.

Предложенията на правителството включват по-строги правила за борси и попечители, които съхраняват крипто от името на клиенти, и компании за кредитиране на крипто.

Обединеното кралство също така предлага по-строги режими за издаване и разкриване на криптоактиви.

Правителството има за цел да представи закони за криптоиндустрията пред парламента до 2024 г., според документа.

На този етап не е ясно как ще изглеждат законите на Обединеното кралство за крипто.

ЕС определи ясна рамка за цифровите активи със своя регламент MiCA, включително процес на лицензиране за криптофирми.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ