Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 11 до 17 декември

 Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 11 до 17 декември

Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 11 до 17 декември

Тази седмица е изключително важна: финална и заключителна. Първите два дни изискват особено внимание. На 13 декември е Новолунието в знака Стрелец, едно от най-позитивните новолуния. На това новолуние поставяме целите за следващата година, отправяме своите 10 желания към Вселената, изпълнени с вяра и надежди за по-добри дни, за по-високи цели, а това, което е започнато, да расте и да се увеличава.

Но тази година това новолуние изглежда малко по-различно. Меркурий, за когото вече всички знаят, пратеникът на боговете, този, който пази информацията, управлява производствените процеси, пътищата и мислите ще бъде стационарен. Събитията, които се активират около новолунието са важни и ще окажат силно влияние.

  • на 12-13 декември Меркурий е стационарен - възможни са нарушения в плановете ви, ако водите важни преговори, пътувате е необходимо повече внимание.
  • на 13 декември - Новолуние в Стрелец - ако имате яснота точно какво искате, действайте. Новолунието е благоприятно за вас, ако сте родени с ретрограден Меркурий. Това е финалът на година, активните действия, новите начинания бяха до 10 декември. До края на годината е време за „нищоправене“, време за почивка, рестарт и подготовката за новата 2024 г., която ще бъде много специална година.
  • от 14ти декември до 31ви януари -Меркурий ще бъде ретрограден

Новата година ще посрещнем със стационарен Меркурий, който показва значимостта на годината и събитията в нея.

  • на 16-17 декември Слънцето в Стрелец е в квадратура, напрегнат аспект с Нептун в Риби - спуска се мъгла, движението е интуитивно. Бъдете предпазливи, възможни са измами, лъжи, бягство от отговорност.
  • на 17-19 декември Меркурий е в хармоничен аспект с Юпитер - синхрони, които идват като помощ отвън. Време за осъществяване на започнатото.

ОВЕН

Вие сте един от знаците, при които празниците настъпват по-рано. През тази седмица в дните около Новолунието в Стрелец трите планети, които транзитират през знака, ще ви даряват със силна, положителна енергия. Въпреки огромното желание във вас да разширите своята дейност, да започнете нещо ново е необходимо да си поставите спирачка и да овладеете огромната енергийна вълна. В първите дни от седмицата Меркурий е стационарен, а от 14 декември до края на годината е ретрограден. Меркурий в Козирог транзитира в дома на вашата кариера и социално развитие. Към вас е възможно да се върнат предложения, свързани с минал период относно вашата основна дейност. Периодът ще бъде благоприятен да дадете зелена светлина на забравени проекти, да довършите започнати дейности или да ревизирате вашите взаимоотношения с шефове и колеги. Възможен е и друг сценарий, при който започвате активна и заслужена почивка под формата на пътешествие, планове за пътуване или вътрешна работа върху вас самите. Ако насочите вниманието си към високата вибрация на положителната енергия ще се възползвате от силата и импулсът на вдъхновението.

ТЕЛЕЦ

Седмицата изисква особено внимание. В първите дни Меркурий в Козирог е стационарен, а от 14 декември ретрограден. До 5 февруари той ще транзитира в дома на вашето образование, вярвания, мироглед, пътешествия, взаимодействие с чужбина и чужденци. През този период въз основа на случващото се в живота ви, връщането на стари ситуации ще можете да преподредите приоритетите си, базирайки се на вашия мироглед, идеали. Планирайте своите пътувания след 3 януари. Новолунието в Стрелец отново ще постави на дневен ред взаимоотношенията с вашите партньори, изясняване на финансови въпроси и лични отношения. Партньорствата ви се променят, но вие сами трябва да решите какво искате. До края на тази година все още може да ревизирате вашите партньорски връзки, да направите корекции, а Венера в Скорпион ще ви подкрепи. Периодът е благоприятен да изчистите кредити и задължения. Не купувайте скъпи вещи, коли, имоти, техника. Меркурий е ретрограден.

БЛИЗНАЦИ

До края на година в по-голяма степен събитията в живота ви ще бъдат силно свързани и повлияни от вашите партньори. Много е важно какви събития са се развили през месеците октомври, ноември, защото през тази седмица следва продължение. В първите дни от новата седмица вашият планетен управител Меркурий си взима почивка, а до края на година ще бъде ретрограден. Бъдете особено внимателни в дните 12-13 декември, когато обръща посоката и е стационарен. Периодът до края на годината не е подходящ за започване на нова дейност, подписване на договори, крупни инвестиции и покупки на скъпи вещи, техника, автомобил. Новолунието в средата  на седмицата ще ви насочи към необходимостта от взимане на важни решения относно това кои взаимоотношения да запазите и какви нови връзки и взаимоотношения да развиете, но все пак поради ретроградното движение на Меркурий е необходимо да бъдете внимателни и да не се предоверявате. През тази седмица е възможно към вас да се върнат ситуации или хора от минал етап, неразрешени въпроси, възникнали между вас и партньорите ви. Сега имате възможност да изчистите всичко излишно, това, което вече не ви служи, за да насочите събитията и взаимоотношенията си през новата година в една по-градивна посока. В работен аспект бъдете  внимателни и не се предоверявайте. 

РАК

През тази седмица продължете с тези действия, които ви носят положителен резултат досега. На 12-13 декември Меркурий е стационарен, а от 14 декември до края на годината ретрограден. Въпреки, че късметлийското Новолуние в Стрелец попада в дома на работата ви, не предприемайте стъпки към нещо ново. Не подписвайте договори, не правете важни инвестиции. Периодът е благоприятен до Новолунието в Козирог да насочите вниманието си към проекти и дела, които не сте довършили, или за които не сте имали време. Към вас ще се върнат ситуации от минал период, които изискват нов подход. Време е да обърнете специално отношение към начина си на живот, към здравето си и да започнете изчистване на живота си. Докато Меркурий транзитира през знака Козирог взаимоотношенията ви с вашите партньори в личен или делови план ще бъдат водещи. Това, което не сте изяснили, сега ще се върне отново към вас. Време за ревизия и на взаимоотношенията ви. В живота  ви  могат да се върнат бивши партньори.

ЛЪВ

Вие сте обхванати от празничното настроение. Новолунието в Стрелец активира вашия дом на любовта, творчеството, забавленията, почивката, децата. Всичко би изглеждало много добре, но Меркурий си прави шеги. На 12-13 декември е стационарен, а от 14 декември до края на годината ретрограден. Ще се наложи да разпределяте времето си между любими ваши занимания, които ви носят удоволствие и между работни задължения. Ретроградният Меркурий в Козирог транзитира през дома на вашата работа, здраве и начин на живот. Ако досега не сте имали време за тези сфери, то по време на ретроградния му период към вас ще се завърнат ситуации от миналото, които ще ви активират да направите корекции. Чудесен период за творците, може да довършите проект, за който не сте имали време. Може да възстановите нарушени взаимоотношения с важни за вас и развитието ви хора. Избягвайте да започвате нещо напълно ново, непознато, да подписвате договори и да купувате скъпи вещи.

ДЕВА

През  тази седмица вашият планетен управител Меркурий ще обърне своята посока. В първите дни от седмицата бъдете по-внимателни от обикновено. На 13 е Новолунието в знака Стрелец, което попада в дома на вашето семейство, дом, имоти. Възможно за някои от вас почивката да започне по-рано. Ретрограден Меркурий ще върне в живота ви ситуации, свързани с ваши близки: деца, любими хора, братя, сестри. Ако имате неясноти или нарушени взаимоотношения това е моментът да направите корекция. За творческите личности, собствениците на самостоятелен бизнес периодът до края на годината е благоприятен да възстановят работата си по недовършени дела и проекти. Не започвайте нова дейност, не подписвайте договори и споразумения, не купувайте техника и скъпи вещи. Довършвайте и финализирайте дейности, взаимоотношения, за да освободите място за новото през следващата година. Продължете с тези действия, които ви носят положителни резултати.

ВЕЗНИ

Продължете с тези действия, които ви носят положителни резултати. Висок социален статус, професионализъм и кариерно развитие са водещите теми до края на годината. Но през тази седмица още в първите дни Меркурий ще смени своята посока и е необходимо да бъдете внимателни. Новолунието в Стрелец допълнително ще активира богатството на информационния поток. Възможностите пред вас, свързани с обучения, пътувания, нови контакти се разширяват. Налага се обаче внимателно да проучвате и избирате. До края на годината се фокусирайте върху довършителни дейности, приключете с всичко, което вече не ви служи, включително и взаимоотношения. Преразгледайте съществуващи договорни взаимоотношения, подредете документацията си, определете своите цели за следващата година. По време на своя транзит в знака Козирог, Меркурий ще активира теми свързани с дома и семейството. Ще се възстановят ситуации от минал период, които трябва да бъдат преразгледани. Възстановете взаимоотношенията с близките си, хармонизирайте средата, в която живеете.

СКОРПИОН

През тази седмица в максимална степен ще бъдете подвластни на събитията, които са активни от месец ноември и от предходната седмица. Случващото се е вид развръзка на тенденции, които са зададени преди време. Мнозина представители на вашия знак претърпяха съществени обрати и промени в една или друга област от живота си. През тази седмица с преминаването на Меркурий в ретроградно движение ще намествате пластовете с цел преподреждане на живота си. Преразгледайте своите договорни отношения, преговаряйте, но довършвайте това, което сте започнали. Освободете място за новото през следващата година. Новолунието в Стрелец активира дома на вашите приоритети и финанси. Фокусирайте се върху тези дейности, които ви носят добри финансови приходи. По време на ретроградното движение на Меркурий избягвайте инвестиции, покупки на техника и не правете прекалено големи разходи. Имате чудесна възможност да повлияете положително на вашите доходи и да ги стабилизирате.

СТРЕЛЕЦ

 На 13 декември е Новолунието в знака Стрелец, което обикновено поставя началото на вашата соларна година. Но този път нещата изглеждат различно. В деня на Новолунието Меркурий ще бъде стационарен и този факт определя новата ви соларна година като фокусна във вашето развитие. Новото начало ще поставите на Новолунието в Козирог през януари, 2024 г. Дотогава ретрограден Меркурий ще ви накара да преразгледате вашите ценности, приоритети, материални притежания. Основен фактор ще бъдат финансите ви и уреждане на недовършени сделки, финансови задължения. Направете баланс между приходи и разходи, не сключвайте сделки, не купувайте скъпи вещи и техника. До края на годината се фокусирайте върху себе си и основно върху довършителни дейности. Разчистете пътя си от всичко излишно, нека парите не бъдат основният движещ ви фактор в изборите. Въпреки ограниченията, увереност и оптимизъм няма да ви липсват. Множество положителни събития ще увеличат празничното ви настроение.  

КОЗИРОГ

Важна седмица, в която се налага да насочите основно вниманието си към вас самите. На 12-13 декември Меркурий е стационарен, а от 14ти декември ретрограден. Меркурий ще транзитира през знака Козирог до 5ти февруари. Това е дълъг период, в който ще се наложи основно да се вгледате в себе си, да преразгледате вашите договорни отношения, партньорства. В дългият период на трансформации със сигурно сте променили нещо в характера си. Необходимо е да приложите наученото като покажете увереност в себе си, преодоляване на страхове и съпротиви. Възможно е да промените нещо във външния си вид, да си направите реклама, да отстоявате позиции. Събитията, които ще се разгърнат, ще ви показват посоката. Допълнително Новолунието в Стрелец ще активира процеси от миналото. Изолация, оттегляне от нормалната среда ще бъде част от процеса в търсене на нови пътища, нова посока. През тази седмица преразгледайте задачи от минал период, финализирайте и приключете с дейности, проекти, взаимоотношения, които са изчерпали своето предназначение.

ВОДОЛЕЙ

Събитията, които възникнаха през  предходната седмица получават допълнително развитие през тази, но изискват повишено внимание от ваша страна. До края на годината не се препоръчва да започвате нова работа, нови проекти, да подписвате договори или да купувате скъпи вещи, техника, автомобил. Насочете вниманието си към практични, земни цели, които ще подействат положително на чувството ви за сигурност. Финализирайте това, което сте започнали, приключете с дела, взаимоотношения, които вече не ви служат. На 12-13 декември Меркурий в Козирог е стационарен, а от 14 декември до 3 януари ретрограден. По време на своя транзит той ще активира теми от минал период, кармични процеси, които ще ви показват посоката. Възможно е да имате вътрешното усещане, че ви е необходима почивка. Ако можете отделете повече време за себе си, анализирайте живота си и подредете приоритетите си.

РИБИ

Силна седмица, а Новолунието в Стрелец поставя акцент върху вашата кариера и професионално развитие. Вие продължавате да се радвате на висока социална активност и късмет. Това Новолуние се случва, когато Меркурий е стационарен, а на следващия ден става ретрограден. По тази причина не се препоръчва да започвате нова дейност или проект. До края на годината се фокусирайте върху това, което вече сте започнали. Може да възстановите работа по проект, за който досега не сте имали време. Всички положителни промени ще доведат до повишаване на доходите ви. Освен на вашите лични качества допълнително ще можете да разчитате и на подкрепата от страна на вашите покровители. Бъдете адаптивни и гъвкави към събитията, които са активни в живота ви. Довършвайте и финализирайте започнати проекти, дела или взаимоотношения, които са изчерпали своето предназначение. Ретрограден Меркурий ще транзитира през дома на вашите приятели. Бъдете внимателни в отношенията си към тях. Възможно е да сложите край на приятелства или да възстановите нарушени взаимоотношения.

Успешен период на всички зодиакални знаци!

Нина Ненова, астролог

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ