Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 26 септември до 2 октомври

Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 26 септември до 2 октомври

Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 26 септември до 2 октомври

Седмицата започва с ярко астрологично събитие: Новолуние в кардиналния знак Везни на 26 септември. Събитията през тази седмица основно ще бъдат повлияни от ретроградното движение на Меркурий,  Новолунието в знака Везни и квадрата между двете планети, свързани с промяната: Сатурн и Уран.

Новолунието в знака на хармонията, равновесието, мира и любовта ще предостави нови възможности, които поради ретроградният Меркурий и сложните аспекти, които сключва с Уран и Сатурн е по-скоро нов поглед върху нещо „старо“.  

„Старото“ се нуждае от преразглеждане, преосмисляне и поставяне върху една нова, по-стабилна основа. Това е посоката, която ще повлияе върху действията.

Основният фокус са взаимоотношенията - лични и делови, които получават достатъчно време и внимание, за да бъдат насочени  в една по-градивна форма.

Ретроградният  Меркурий поставя на дневен ред необходимостта от ревизиране, анализиране и преструктуриране  на действията, идеите, убежденията, мислите в една или друга област от живота ви.

Ключова дума за периода, който се разгръща до новолунието в Скорпион е хармонизиране с цел подобряване на съществуващите структури.

Всяко Новолуние ни дава нови шансове и възможности, това е времето за поставяне на ново начало. Но поради ретроградното движение на Меркурий сега не се препоръчват: започване на нови дейности, проекти, подписване на договори, покупка на техника, автомобили, по-скъпи вещи, теглене на кредити, финансови инвестиции.

В този период ново начало могат да поставят родените с ретрограден Меркурий. За останалите това е период на вътрешна ревизия, изчакване, трансформация и подготовка за активно действие след  следващото новолуние.

ОВЕН

Две са водещите теми през тази седмица: партньорски взаимоотношения в личен и делови план и работни процеси, кариерно развитие. Може да се окажете в центъра на събития, чието развитие до голяма степен ще бъде повлияно от вашите партньори. Повод за напрежение може да бъде разминаването в гледните точки. Бъдете готови да направите компромиси, за да запазите тези партньорства, които са значими или доказали своята ефективност във времето.  Ако това е невъзможно, различията ще ескалират със съответните последици. Прибързаните действия, повлияни от липса на търпение или силно его, липсата на толерантност ще навредят на влиянието ви всред партньорите или на финансовото ви състояние в бъдеще. Сега имате възможност да преразгледате казуси от минал период, които засягат сигурността ви в материален план и взаимоотношенията с партньорите. Възможни са печалби, но и излишни разходи. Преразгледайте и ревизирайте финансовите си дела и отношения. Избягвайте финансови рискове най-вече в средата на седмицата. Седмицата е благоприятна да преразгледате договорни взаимоотношения, планове свързани с развитието ви в бъдеще. Водете разговори, преговаряйте, отстоявайте себе си.

ТЕЛЕЦ

Целият месец октомври ще бъде натоварен с повече работни ангажименти. Към новите обстоятелства и ситуации, свързани с работните ви процеси или ежедневие ще се активират неотложни ангажименти от минал период, недовършени проекти или отношения. Структурни преобразования, нов подход към съществуващото положение ще ви предоставят възможност да покажете своя професионализъм и лични качества. Ще можете да окажете силно въздействие върху сериозните предизвикателства чрез очертаване  на ясни граници или взимане на кардинални решения. През периода  на ретроградно движение на Меркурий се нуждаете от ревизиране на взаимоотношенията с вашите шефове, подчинени, колеги. Стари ситуации и неразрешени въпроси могат да се появят отново. Разчистете и довършете започнати проекти, освободете място за нови възможности. Търсете положителното в нарушенията, подредете мислите си в посока визия за вашето развитие в бъдеще, поучете се от миналите си успехи и натрупана опитност. Всяка положителна промяна в бъдеще ще се отрази в положителен аспект на вашите финанси, подкрепа и сигурност. Погрижете се здравето си като направите кардинални промени в начина си на живот.

БЛИЗНАЦИ

Новолунието във въздушния знак Везни ще намали леко напрежението от предходните седмици на септември. Това Новолунието измества фокуса към търсенето на спокойствие, почивка или необходимост да посветите повече време на себе си, на вашите любими занимания или любими хора. Ретроградният Меркурий е възможно да си направи много шеги с вас или да предизвика неочаквани ситуации. Нямате основание за безпокойство. Той е все пак ваш планетен управител. Доверете се на силата на вашия ум, радвайте се на богатството и многообразието на информационния поток.  Периодът на ретрограден Меркурий е вид връщане към вас самите, към това, което обичате  и харесвате, към изясняване на взаимоотношения с любими хора или вашите деца. Изключително ефективно ще ви се отрази преосмислянето или обсъждането на по-далечни перспективи на развитие, отложени пътешествия или решения за довършване на образование. За творците и собствениците на бизнес това е период на ревизиране на дейността и трансформиране в една нова посока и визия, която в бъдеще да носи по-добри резултати и развитие. Забравен проект, който от дълго време очаква решение, може да бъде възстановен и да получи нов живот.

РАК

Новолунието в знака Везни, също кардинален знак като Рак ще предизвика промени. Периодът до 23 октомври е наситен с предизвикателства и ситуации, които изискват от вас взимане на кардинални решения. Налага се да преосмислите минали решения, които засягат основно средата ви на съществуване. Семейни дела, решаване на имотни казуси, въпроси свързани с местоживеене, изясняване на взаимоотношения с членове на семейството са част от темите. През тази седмица ще можете в максимална степен да повлияете и  да внесете повече баланс и хармония в отношенията ви и възникналите теми. Периодът до следващото новолуние, което е на 23-ти октомври е чудесна възможност да повлияете върху недоразумения или нарушени взаимоотношения от миналото между вас и членовете на вашето семейство, партньори. Подкрепата, която ще получите  от страна на близките ви, ще ви помогне да се справите с предизвикателствата в други сфери от живота ви. През този период се постарайте в максимална степен да се погрижите и за самите себе си като намерите повече време за почивка. Социалната ви  активност, взаимодействието с определени личности, преговорите, които водите ще се превръщат в повод за внезапни нови възможности, решения или удовлетворение.

ЛЪВ

Новолунието в знака Везни ще внесе нови благоприятни възможности и влияния. Силният информационен поток ще ви подпомогне в посока преобразования с цел подобряване начина ви на живот. Основната ви дейност също се нуждае от вид ревизия и трансформация. Водещи остават темите, свързани с финансовата ви стабилност, комуникация, уреждане на договори отношения, сделки, обучения. Основната ви задача е необходимостта от ревизиране на вашите идеи, договорни взаимоотношения, информацията, която достига до вас, обучения, общуване в колектив, търговска дейност и пътувания най-вече свързани с вашата работа. Усещането, че не ви разбират правилно може да се увеличи. Не се отказвайте, а изяснявайте отношенията в максимална степен.  Предпазвайте се от невярна информация и клюки по ваш адрес. Може да възстановите отношения, които смятате че сте загубили. Ако към вас се върнат ситуации от минал период, то те се нуждаят от преразглеждане и нова посока. Възможно е да се наложи да преговаряте за интересите си, да отстоявате завоювани позиции. Проведете разяснителни  разговори, които ще изчистят натрупани недоразумения между вас и важните за вас личности, партньори. Тяхната подкрепа ви е необходима. Ще се отворят нови възможности, чрез които ще промените плановете си за развитието ви в бъдеще.

ДЕВА

Меркурий, който е ваш планетен управител е ретрограден и отново през седмицата ще се върне в знака Дева. Това може да доведе до промени или вид затруднения в плановете ви. Ще се наложи да проявите гъвкавост. Новолунието във Везни  ще постави основен акцент върху темата, свързана с вашите приоритети, източници на доходи и финансово положение. Имате възможност да поставите на нова основа финансовото си положение, да повишите доходите си  като резултатът ще зависи  от вашите минали действия и придобита опитност.  Възможно е новите  предложения, които достигат до вас, идеи, информация или нови контакти да повлияят в положителна посока на материалното ви положение. Ако имате стари дългове или задължения, периодът е подходящ да приключите с тях. Избягвайте финансовите рискове, съмнителни сделки и покупки на скъпа техника или автомобил. Добре ще ви се отрази да отделите време, за да реализирате ваша дарба, талант. Повод за радост могат да бъдат неочаквани финансови бонуси, награди за положени усилия от минал период.

ВЕЗНИ

Седмицата започва с Новолуние във вашия знак Везни. Двете светила: Слънцето и Луната по време на Новолунието ще отключат мощна енергия, която насочва вниманието ви към вас самите. Макар че това новолуние ви предоставя възможност да подредите живота си по един нов начин тъй като поставя началото на соларната ви година, в която процесите ще се развиват до следващият ви рожден ден, поради ретроградното движение на Меркурий някои от вас се нуждаят от допълнително време. Силният ентусиазъм и прилив на енергия ще ви карат да бързате във взимането на решения, които дълго време сте отлагали. Спокойно можете да приемете периода на ретрограден Меркурий като вид награда. Една част от вниманието ви ще бъде ангажирано с въпроси, отнасящи се до вашето семейство, недвижимо имущество, дом, родители или отношения между членовете на семейството. Възможно е връщане на ситуации от минал период, които очакват нови избори, решения. Подредете приоритетите си според това, как ви харесва да живеете, за да постигнете успеха, който искате.   

СКОРПИОН

Уреждане на  договорни взаимоотношения между вас и вашите партньори, провеждане на множество разговори ще дадат основната насока през седмицата. Новолунието във Везни и ретроградният Меркурий са подходяща предпоставка за стартиране на нови проекти, но само за тези, които са родени с ретрограден Меркурий в личния хороскоп. Към вас през тази седмица в най-силна степен ще се завръщат ситуации, събития от минал период, които ще изискват нов подход или решение. Приключването  и финализиране на процеси, започнали преди време ще ви помогнат да освободите енергия за новото, което ще се активира след новолунието във вашият знак на 23-ти октомври. Възниква необходимостта от преосмисляне на минал етап от живота ви, изясняване на посоката, натрупване на вътрешен резерв от сила. Октомври месец е времето, когато ще можете да осъществите  дълбока връзка със самите себе си, вид преосмисляне и нови избори. 

СТРЕЛЕЦ

Седмицата е подходяща да довършите започнати проекти или поети отговорности. Нова информация, връщане на събития от минал период или разкриване на факти ще ви помогнат да получите яснота и да действате в бъдеще, съобразно своите приоритети. Вашата социална активност расте, а заедно с нея и възможностите за подобряване на финансовите ви показатели. Ретрограден Меркурий ще ви накара да си припомните мечти от минал период, забравени проекти или да възстановите стари връзки и приятелства. Може да се окажете на кръстопът. От една страна желанието ви за промяна и действие е силно. Новолунието във Везни ще усили импулса ви за сбъдване на мечта, промяна на средата или търсене на нови идеали. Звездите ви насочват към необходимостта да овладеете огнения си темперамент като направите анализ на изминаващият от началото на годината период.

КОЗИРОГ

Основната тема през тази седмица и в голяма степен през целият месец октомври ще бъде вашата работа или кариера. Новолунието в кардиналния знак  Везни ще ви подтикне към радикални промени с цел подобряване на дейността. Периодът е изключително важен за вашето кариерно развитие.  Може да ви се наложи  да демонстрирате най-доброто от себе си, да бъдете по-инициативни, да отстоявате позиции. Бъдете гъвкави и адаптивни към промените, това ще ви спести време и излишни разходи. Преразгледайте целите си и най-вече тези, свързани с развитието ви в близко бъдеще. През тази седмица насочете енергията си към затвърждаване на постигнатото, довършете започнати проекти, но не изпускайте от поглед бъдещите си цели. Акцентът през периода на ретрограден Меркурий ви насочва да помислите за една по-далечна перспектива свързана с бъдещи цели, постижения или планове. Периодът е благоприятен за изчистване на юридически и правни въпроси или  ситуации от минали периоди.

ВОДОЛЕЙ

Новолунието във Везни ще активира нови хоризонти пред вас. То ще зададе и основната посока на събитията през октомври. Периодът като цяло е позитивен за вас. Проекти от минал период се активират или получават ново развитие. Хоризонтите ви на развитие се разширяват чрез личности, които ви подкрепят или чрез благоприятно стечение на обстоятелства. Ретроградният Меркурий ще ви насочи към необходимостта да преосмислите  вашите решения, свързани с проекти насочени към цели и развитие в бъдеще, които ще повлияят положително върху финансите ви. Ако имате финансови казуси за уреждане с вашите партньори лични или делови, то това е седмицата, в която можете да внесете ред. Избягвайте покупки на техника, електроника или автомобил - Меркурий е ретрограден. Увеличава се необходимостта да преразгледате ситуации от минал период като им придадете нова визия.  Това е шансът на втората възможност, от вас се изисква концентрация и фокус върху приоритетни позиции, увереност и действие в правилната посока. Не позволявайте на вашите вътрешни противоречия и съмнения да ви разколебаят.

РИБИ

Събитията през тази седмица са естествено продължение на предходната, но и с елемент на нещо ново. Новолунието във Везни ще създаде предпоставки за активиране на възможности, които ще повлияят положително на финансите ви. Периодът за вас е трансформиращ на личностно ниво като ще създаде предпоставки за подобрения на различни сфери от живота ви. Ретрограден Меркурий ще акцентира темите, свързани с вашите партньорски отношения в личен или делови аспект, общи и лични финанси. Върху резултатите и успехите ви силно влияние ще окажат личностите, които ви подкрепят. Ключът към успеха ви са добрите взаимоотношения с хора, които ви подкрепят и покровителстват. Инвестирайте време и внимание в отношенията с тях. Възможно е да се възстановят казуси от минал период, възникнали поради конфликт на интереси. Бъдете в максимална степен дипломатични, имате чудесна втора възможност да повлияете положително и възраждащо. Някои от вас ще се радват на допълнителни бонуси, награди за положени усилия от минал период.

Успешен период на всички зодиакални знаци!

Нина Ненова, астролог

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ