Аплодисменти за кросоувъра Jaguar F-PACE

Аплодисменти за кросоувъра Jaguar F-PACE

Аплодисменти за кросоувъра Jaguar F-PACE

Световната автомобилна общност, медиите и журналистите в бранша, многобройните ценители на Jaguar нетърпеливи и развълнувани очакваха премиерата на първия кросоувър на марката - F-PACE. Той дойде с всички достойнства на легендарните автомобили Jaguar - динамичност, мощност, функционалност, премиум лукс, неустоима визия и спортен дух. Но и със своя характер и специфични качества.

Изцяло новият автомобил даде живот на всички революционни идеи, които бяха представени в концептуалния модел C-X17, показан през 2013 г. Наред с това той има изчистените линии, повърхност и пропорции на спортния Jaguar F-TYPE.

Този автомобил е пъргав, силен и екологичен. Това е така, защото конструкторите са проектирали каросерията от 80% алуминий, което прави модела изключително лек. Така кросоувърът Jaguar F-PACE постига завидно ускорение и ниски нива на замърсяване на въздуха. Моделът със задно задвижване с дизелов двигател 180 к.с. и механична трансмисия тежи едва 1665 кг и постига CO2 емисии от само 129 г/км. С бензиновия двигател V6 с компресор суперчарджър и 380 к.с. автомобилът ускорява от 0 до 100 км само за 5,1 секунди, преди да достигне електронно ограничената максимална скорост от 250 км/ч.

На пътя и извън него F-PACE проявява своя специфичен характер. Автомобилът има най- съвършената система на Jaguar за задвижване на всички колела (AWD) с въртящ момент при необходимост. Функцията IDD запазва пъргавината на задвижването на задните колела, но може безпроблемно да подава въртящ момент към предните. Така кросоувърът Jaguar F-PACE използва динамичните предимства на допълнителното сцепление върху всякакви повърхности и при всякакви метеорологични условия. Още стабилност и комфорт на автомобила дават системата Adaptive Surface Response (ASR), прави 4х4 задвижването още по-ефективно при трудни пътни условия, All Surface Progress Control, автопилот при ниска скорост, който спомага за поддържане на оптимално управление при ниско сцепление, и Low Friction Launch, които осигуряват динамика при всякакви повърхности. Кросоувърът Jaguar F-PACE има режим за каране в дълбок сняг и чакъл.

Интериорът на F-PACE носи всички характеристики и специфичен вкус, които налагат дизайнерите на Jaguar. Той е изчистен и изключително стилен, оборудван с различни

екстри. Едно от най-впечатляващите неща е премиум системата InControl Touch Pro, с която водачът настройва всички удобства в автомобила. Тя работи с ултрабърз Ethernet. Екранът е сензорен, 10,2 инча, с мощен четириядрен процесор. Потребителският интерфейс е инстинктивен и изключително бърз, с отчетлива и невероятно откликваща графика.

Изцяло новият F-PACE представя и революционна система за заключване и сигурност. С този модел дебютира Activity Key на Jaguar. Автомобилът се отключва с устойчива на вода и удар гривна, с вграден транспондер.

Всички, които вече са карали Jaguar F-PACE, са убедени, че премиерата му е вълнуваща и силна. Тя заслужено събира аплодисменти за конструкторите, дизайнерите и мениджърите на марката.    

Сега новият Jaguar F-PACE се предлага със специални сезонни предложения, както и с програмата Jaguar Care, която включва пет години гаранция и пет години безплатно сервизиране

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ