Автомобили

GM иска да тества напълно автономни автомобили в цяла Калифорния

 GM иска да тества напълно автономни автомобили в цяла Калифорния

GM иска да тества напълно автономни автомобили в цяла Калифорния

Аmerican Cruise, подразделението на General Motors за напълно автономни автомобили и оператор на услуга за роботизирани таксита в Сан Франциско, поиска от властите разрешение да тества превозните си средства в цяла Калифорния, съобщава MarketWatch.

Ако заявлението бъде одобрено, на първия етап в тестването ще могат да участват само служители на звеното. Пускането на роботизираната таксиметрова услуга в други градове в щата ще изисква допълнителни разрешителни, което не е част от непосредствените планове на компанията.

Самоуправляващите се таксита на Cruise започнаха работа в Сан Франциско през юни 2022 г. Впоследствие услугата беше пусната и във Финикс (Аризона) и Остин (Тексас). През февруари 2023 г. ръководителят на отдел Кайл Фогт отбеляза, че напълно автономните превозни средства на Cruise вече са наддхвърлили пробег от 1 млн.  мили (1,6 млн. километра).

Миналата седмица Cruise обяви проект, който ще позволи на служителите в сферата на услугите и хотелиерството да резервират безплатно роботизирано такси между 21:00 и 5:30 сутринта в случай на закъснение на работа.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ