Компанията за автомобилен софтуер на VW - Cariad ще бъде представена за първи път в България

Компанията за автомобилен софтуер на VW - Cariad ще бъде представена за първи път в България

Компанията за автомобилен софтуер на VW - Cariad ще бъде представена за първи път в България

Подразделението на Volkswagen Group за автомобилен софтуер – Cariad ще бъде представено за първи път в България по време на конференцията Automotive & Mobility Forum: Southern and Eastern Europe 2022, организирана от Automotive Cluster Bulgaria.

Cariad e създадена през 2020 г. като част от Volkswagen Group, за да развива софтуерни решения за автомобилната индустрия. В компанията работят над 4500 инженери и дизайнери, които разработват иновативни решения, които подобряват потребителското изживяване в модерния автомобил. Със създаването на Cariad Volkswagen се стреми и да допринесе за едно по-безопасно и екологично устойчиво изживяване.

Форумът ще се проведе от 1 до 3 юни  2022 г., като през първия ден част от записалите се ще имат възможността да посетят иновативни производствени бази в София и околността, а на 2 и 3 юни в Интер Експо Център участниците ще проследят конференцията с представители на Cariad, Next e.GO, Visteon , Melexis и много други.

Достъпът до конференцията е свободен, но е необходима предварителна регистрация на следния адрес:  https://forum.automotive.bg

Двама представители на Cariad ще открият конференцията на 2 юни и ще се включат в В2В срещи с български компании.

На 2 юни след края на конференцията, в столчния хотел Hyatt ще се състои и гала вечеря с участието на бизнеса, законодателната и изпълнителната власт, по време на която ще се обсъждат важни теми за аутомотив индустрията.

На вечерята ще присъстват представители от Министерство на икономиката, Министерство на транспорта и съобщенията, Министерство на растежа и иновациите, Комисия по транспорт и съобщения,  както и нашите международни гост – участници. Цената на куверта за гости  на гала вечерята е 180 евро.

В последния ден от конференцията, 3 юни, ще се проведе кръгла маса за развитието на автомобилната индустрия в България, която се организира съвместно с „Асоциация на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България“.

След края на кръглата маса, гостите могат да се присъединят към  официалното откриване на Sofia Motor Show.

Повече за събитието можете да откриете на: https://forum.automotive.bg/

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ